Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Göteborg Cycling Team presenterar sin damtrupp

Pressmeddelande från Göteborg Cycling Team

Göteborg Cycling Team släpper nu grundstommen i vad som kommer vara truppen på tjej-sidan 2017, fem stycken tjejer från olika delar av Göteborgsregionen är de som kommer slåss för vårt stolta lejon på vägarna runt om i Sverige under nästa säsong.

Cyklisterna på teamet är (vänster till höger), Catharina Rutgersson, Kristina Gårdman, Jeanette Arbjörk, Pernilla Pettersson och Marie Rydne. Alla tjejerna kommer presenteras närmre personligt framöver, men här har ni dem tillsammans.

Jim Berg, Team Manager, säger såhär om truppen:

“Jag tycker vi fått till en mycket bra blandning och är väldigt glad över att faktiskt alla de cyklister i regionen, förutom en som har andra skeden i livet att hantera 2017, som jag ville ha på laget tackade ja och kommer köra för oss nästa år.”

“Catta är en relativt ung triatlet som fortfarande är ganska ny i cykelvärlden men som visar riktigt fina siffror och är mycket taggad att utvecklas och tävla så mycket det bara går. Förra året körde hon i CK Sundet och hann göra några tävlingsstarter.”

Annons

“Kristina och Jeanette är relativt välkända ansikten både i tävlingsklungan och i cykelvärlden, både från diverse motions-konstellationer såsom SUBXX och även nu senast från tävlande med framgång i Möndals CK.”

“Pernilla är vår ‘egna produkt’ som visat riktigt stor talang och gjort fina insatser under de starter hon hunnit göra 2016 som är första året hon tävlat och bara andra året hon cyklar.”

“Marie är en oerhört åkstark och arbetsvillig slitvarg som är ett känt ansikte i många delar av cyklingen, både genom sitt engagemang administrativt men oxå från framgångsrikt tävlande i veteranklasserna för Hisingens CK. För 2017 har hon satt ribban högt och tänker trappa upp tävlandet ännu en nivå. så kanske är hon snabbaste tjej i ett känt motionslopp även nästa år?”

“Med den här truppen som grundstomme har vi både flera som är taggade och vill tävla så mycket det går, och ett par som har en hel del erfarenhet och rutin att dela med sig av till de i teamet som är lite nyare i att tävla som lag. Planen och målet är att rekrytera ytterligare en eller två tjejer för att säkerställa att vi alltid har en stark trupp på startlinjen som kan ställa upp till kamp och agera som ett lag, även om några råkar vara otillgängliga just den helgen.”

Läs mer: Göteborg Cycling Team startar damlag

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
LIVE: Följ damernas tempolopp på VM

Close