Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Glesa elitstartfält på Engelbrektsturen

Med krock med SM i samma disciplin tillsammans med en bojkott från stora delar av herreliten (läs mer om den här) fick dessvärre arrangörerna och publiken av den sjätte deltävlingen i Långloppscupen se ett ganska försvagat elitfält. Men det skulle ändå bjudas på dramatik.

Utan de allra vassaste blev inte inledningstempot fullt lika uppjagat som det brukar vara på långloppscupen vilket gjorde att en ganska stor klunga kunde vara med inledningsvis, men de tekniska partierna tillsammans med många punkteringar på den grova sprängstenen på vägarna gjorde att tätklungan efterhand decimerades. Med en mil kvar av loppet låg fortfarande fyra cyklister tillsammans. Dessa fyra var Johan Landström, Mikael Flockhart, Daniel Brengdahl samt H30-cyklisten Henrik Sparr. Sparr hade dock redan innan start deklarerat att han inte tänkte påverka resultaten i elitklassen och släppte tätklungan innan det började dra ihop sig på allvar.

In mot de sista kurvorna dra tempot upp och Landström för en lucka på de övriga två men med en kurva kvar rasslar det till i Landströms kedja fastnar eller hoppar av och han tvingas bokstavligen springa i mål med cykeln. Istället blir det en tight spurt om segern mellan Flockhart och Brengdahl där Brengdahl till slut är några centimeter före Flockhart över mållinjen.

Därmed tar Brengdahl över totalledningen i cupen som en av få topp 10 cyklister som kört alla sex deltävlingarna. Men räkna med att det kommer bli omkastningar eftersom det endast är de sex bästa resultaten (av nio) som räknas i sammandraget.

Var det glest i elitfältet på herrsidan ekade det nästan i damfållan. Endast fyra tjejer hade valt elitklassen på dagens tävling och av dem var det endast Hanna Bergman och Linda Olsson som tidigare ens gjort någon start i Långloppscupen i år. Nu blev det en ganska enkel resa för Hanna Bergman som till slut kunde gå i mål hela 25 minuter före Louise Bergfeldt som spurtslog Linda Olsson.

Annons

Hanna avancerar därmed upp till en andraplats i totalen i cupen, och landar bara 3 poäng bakom Emmy Thelberg som leder efter många starter och en rad med 2:a, 3:e och 4:e platser, men saknar pricken över i.

Resultat Engelbrektsturen

Damer Elit
1 Hanna Bergman Falu CK Falu CK  2:45:16
2 Louise Bergfeldt Mora CK Mora CK  3:10:13
3 Linda Olsson Linda Olsson SMACK  3:10:19
4 Karolina Örnstedt Fredrikshofs IF CK 3:47:57

Herrar Elit
1 Daniel Brengdahl CK Hymer 2:35:05
2 Mikael Flockhart Team Corratec Sweden 2:35:06
3 Johan Landström Motala AIF / Scott sports 2:35:33
4 Jan Lundman Piteå CK 2:40:34
5 Viktor Junell IK Jarl Rättvik 2:42:40
6 Viktor Johansson Värnamo CK 2:45:15
7 Erik Wallén CK Bure 2:45:16
8 Mathias Hjärtström CK Hymer 2:45:16
9 Henrik Öijer Falu CK 2:45:23
10 Andreas Karlsson Mariestadscyklisten Team Muggeberg 2:49:32

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Lindgren och Stenerhag mästare i långa loppet

Close