Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Friluftsfrämjandet gör stor satsning på ökad kunskap om allemansrätten

15 000 guider, 3000 kortlekar och digitalt spel – stor lekfull satsning på ökad kunskap om allemansrätten

 

Behovet av kunskapshöjning om allemansrätten är större än någonsin, i och med det ökade besökstrycket i naturen under pandemin. Friluftsfrämjandet startar nu en stor informationssatsning om allemansrätten, där lek får stå i fokus.  

–Intresset för friluftsliv förväntas bli extremt högt i sommar. Friluftsliv har stor betydelse för hur vi mår, så i grunden är det en väldigt bra utveckling. Men det riskerar också att slita på naturen, så det extra viktigt nu att nå ut med utbildning om allemansrätten. Mycket finns redan men vi behöver tänka nytt och jobba ihop för att nå nya målgrupper. Därför startar vi en stor och lekfull satsning på allemansrätten nu i sommar, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet

I satsningen ingår exempelvis att 3000 kortlekar med “Spelet om allemansrätten” ska delas ut kostnadsfritt till nybörjare.

Annons

I samarbete med Sveriges Fritidsbanker, som lånar ut utrustning till nybörjare inom friluftsliv, ska #sovaute-guiden delas ut till nybörjare som vill att prova på att sova ute och samtidigt visa respekt mot naturen.

–Vi måste ständigt utbilda allmänheten i allemansrätten. Vår strategi är ju att komplettera det material som redan finns i samhället, med mer lekfullt och lättillgängligt material likt spelet och guiden. Och det är så vi når ut till nya målgruppen och gör naturen verkligen tillgängligt för alla, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet

Satsningen finansieras till stor del av Naturvårdsverket.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.