Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Övrigt

Filmsöndag

Idag bjuder vi på lite mer eller mindre underhållande filmklipp.
Vi inleder med ett klipp från Storbritannien där vi får bekräftat att bilar och framför allt bilförare kan vara livsfarliga. En cyklist kallad CCStev på Twitter är ute på en träningstur med sin hjälmkamera igång. Som de flesta cyklister utnyttjar han smidigheten i den bitvis täta trafiken, någon som bevisligen inte accepteras av en bilist. Efter att kört efter CCStev och tutat ett par gånger på honom far han slutligen ut ur bilden och sparkar den stackars cyklisten. Men historien tar inte slut här.
Efterspelet är minst lika intressant. CCStev lägger upp videoklippet på Youtube samtidigt som han lämnar in det till polisen tillsammans med en polisanmälan om överfallet. Föraren av bilen hävdade först att han blivit provocerad och hävdade att cyklisten först sparkat på hans bil och därefter sparkat bilföraren i bröstet. Till slut erkänner han överfallet, efter att han fått reda på att det finns på video, men polisen lägger ner åtalet med hänvisning till att föraren tidigare var ostraffad.
Videon fick dock snabbt spridning på Youtube men någon – troligen ännu en galen bilförare – fick Youtube att ta bort klippet eftersom det innehöll ”obehagliga scener”. Men som alla vet, har något en gång funnits på internet så finns det alltid där. Filmklippet har därefter speglats på tusentals sidor och gjort det omöjligt för våldsmannen att bli av med. Ytterligare en omständighet i det hela är att den angripande mannen är ute i tjänsten, som arbetande för en husdjursaffär, efter att klippen med butikens logotype börjat få spridning har butiken tvingats stänga ner både sitt Facebook och Twitterflöde på grund av alla arga kommentarer. Butikens kontaktuppgifter på hemsidan har också plockats bort.
Så med det här filmklippet vill var varna alla cyklister – bilförare kan vara livsfarliga:

http://youtu.be/JepRJC1DVCM

Vårt andra Youtube-klipp den här dagen kommer från Sverige. Och vi har verkligen medlidande med den här stackars MTB-cyklisten. Hans språk har kanske en del mer att önska, men vi som varit i hans situation har full förståelse för hans frustration och igenkänningskomik går ju alltid hem.
Vi hoppas dock att han samlat ihop sig och klarat att besegra backen den här helgen.

Annons

Vårt sista filmtips är en länk till SVT-Play som i onsdags visade en intressant dokumentär om den danske lovande cyklisten Rasmus Quaades väg mot att bli professionell cyklist. Vägen visar på ett intressant och fängslande sätt hur det krävs mod, vilja och råstyrka och mängder av träning för att nå målen.

http://www.svtplay.se/klipp/1174768

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Inför Huskvarna Mountain

Close