Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Fick sparken från Tre Berg-Bianchi – klar för nytt lag

Drygt en och en halv månad efter att Lucas Eriksson sparkades från Team Tre Berg-Bianchi är Boråscyklisten klar för ett nytt lag. I lördags annonserade det holländska Continental-laget SEG Racing Acadamy att Eriksson kommer att köra för dem under den kommande säsongen.

SEG Racing Academy har sina träningsbaser i Eindhoven, det spanska cykelmekkat Girona och grekiska Loutraki. De fokuserar framför allt på att utveckla lovande talanger och ge dem möjlighet att ta nästa steg i karriären. Ett lyckat exempel är belgaren Jenthe Biermans som från och med nästa år kommer att köra i WorldTour-laget Katusha.

Läs mer: Eriksson tog revansch på Cykelvasan

“Ytterligare en stark kille kommer att ingå i vårt lag: Lucas Eriksson! Vi har följt honom de senaste åren, eftersom Lucas är en fantastisk duktig klättrare och bra på etapplopp. Han är även den regerande svenska U23-mästaren. Hans rötter finns i mountainbikesporten, men han är fast inställd på att lyckas på vägen de kommande åren.

Annons

Vi är väldigt glada över att få börja jobba med honom och hjälpa honom att nå sina ambitiösa mål! Härligt att ha en svensk viking i vårt lag!”, skriver laget på sin Facebooksida.

Läs mer: Vem cyklar var 2017?

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ludvigsson gör comeback efter kraschen

Close