Fick sparken från Tre Berg-Bianchi – klar för nytt lag

Drygt en och en halv månad efter att Lucas Eriksson sparkades från Team Tre Berg-Bianchi är Boråscyklisten klar för ett nytt lag. I lördags annonserade det holländska Continental-laget SEG Racing Acadamy att Eriksson kommer att köra för dem under den kommande säsongen.

SEG Racing Academy har sina träningsbaser i Eindhoven, det spanska cykelmekkat Girona och grekiska Loutraki. De fokuserar framför allt på att utveckla lovande talanger och ge dem möjlighet att ta nästa steg i karriären. Ett lyckat exempel är belgaren Jenthe Biermans som från och med nästa år kommer att köra i WorldTour-laget Katusha.

Läs mer: Eriksson tog revansch på Cykelvasan

”Ytterligare en stark kille kommer att ingå i vårt lag: Lucas Eriksson! Vi har följt honom de senaste åren, eftersom Lucas är en fantastisk duktig klättrare och bra på etapplopp. Han är även den regerande svenska U23-mästaren. Hans rötter finns i mountainbikesporten, men han är fast inställd på att lyckas på vägen de kommande åren.

Vi är väldigt glada över att få börja jobba med honom och hjälpa honom att nå sina ambitiösa mål! Härligt att ha en svensk viking i vårt lag!”, skriver laget på sin Facebooksida.

Läs mer: Vem cyklar var 2017?

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.