Felix Beckeman redo för VM i 4X

22 Aug 2017
Efter en starkt säsong i världscupen är Felix Beckeman redo för att kämpa om medaljerna på VM i 4X. Foto: Ingo Sven Linke
Efter en stark säsong i världscupen är Felix Beckeman redo för att kämpa om medaljerna på VM i 4X. Foto: Ingo Sven Linke

24-25 augusti körs VM i 4X i italienska Val di Sole där ett hundratal av världens bästa cyklister kommer att göra upp om VM-medaljerna. Felix Beckeman, Uddevalla Cykelklubb, representerar Sverige och är en av favoriterna. 

Felix som har visat bra form under hela säsongen med att ta pallplaceringar på samtliga deltävlingar i 4X-världscupen slutade till sist på en andra plats i totalen.

Med karriärens bästa världscupsäsong i ryggen kommer han göra allt för att även stå på pallen när årets VM-medaljer ska delas ut. Den drygt 600 meter långa banan i Val di Sole blir den längsta banan som åkarna tävlar på i år, vilket kommer testa åkarna ordentligt såväl fysiskt som tekniskt.

– Felix förtjänar en medalj, han har varit i världstoppen de senaste två åren och det enda som fattas är en VM-medalj, säger förbundskapten Annie Söderberg.

Schema:
Torsdag 24 augusti
19-20:15 träning
20:30 – kval

Fredag 25 augusti
19-20:15 träning
20:45 finaler

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.