Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Eurobike kom till Växjöskogen

 

19

Trots att väderprofeterna hade hytt hotfullt med näven var det mängder med stigcyklister som hade letat sig ut till Fyllerydskogen i Växjö på söndagen. Där hade nämligen Rydhs cykel, Bike Brothers och Racing bike Sweden tillsammans med Växjö Stigcyklister annordnat en demodag! Nyfikna och cykelsugna Växjöbor kunde därmed få testa nästa års cyklar från såväl Trek, Merida och Cannondale, och det i cyklarnas rätta habitat. För även om det är roligt att dregla över nästa års cyklar framför datorn, smäller det ju högre att få prova dem bland hala blöta rötter och väl insladdade berms byggda av just Växjö Stigcyklister.

 

Det ska vara kul att cykla

Under demodagen hörde vi ovanligt lite prat om exempelvis hur styva cyklarna var, eller vad de vägde. Istället för dessa klassiska variabler var det däremot mycket omdömen om hur roliga cyklarna var att köra på, och hur de hanterade stigen. Såklart bygger ju roligheten ofta på att cykeln bland annat har egenskaperna styv och lätt, men folk verkade dagen till ära mycket fokuserade på glädjen i cyklingen snarare än prestationen. De cyklarna som folk verkade allra mest intresserade av var inte heller de som kommer vinna några tävlingar, utan det var cyklar som handlar om just detta, att ha kul i skogen!

 

Bredare däck och mera slaglängd

11

Hos Merida kunde man bland annat ha kul på den nya cykeln Big Trail, som här grenslas av en nöjd Håkan Nilsson från Bike Brothers, vilka var en av arrangörerna. Big Trail är en lekfull 27,5-plussare som var eftertraktad bland besökarna, och den testas mer grundligt i det nya numret av Allt om MTB.

 

 

12

Annons

Trek representerades av Rydhs cykel, och här hade man satsat mycket på heldämpat och hyfsat med slaglängd, med bland annat Remedy och Fuel Ex. Den nya stigälskande Fuel Ex var ett stort dragplåster, och även den testas grundligt i det nya numret av Allt om MTB. Man kunde också prova el-mtb, om man hade ätit för många av gratiskorvarna eller bara ville ha lite extra skjuts uppför backarna.

 

13

14

Dämparproffset Per Strååt på Racing Bike Sweden var också på plats, och hade med sig cyklar från Cannondale. Den helt nya modellen av flaggskeppet Scalpel lockade många besökare, och det är ju en XC-cykel som är ovanligt kompetent även när det handlar om tuff stigcykling, som var dagens tema. Den som har falkögon ser också att cykeln specialutrustats med FRM:s superovala framklinga, vilka både säljs och körs med bra fart av nämnde Per Strååt.

 

 

20

Växjö Stigcyklister stod för inbjudan till demodagen, och man hade också teknikpass där man kunde få tips för att bli en bättre cyklist. Växjö Stigcyklister är en starkt bidragande orsak till att fetare cyklar börjar locka Växjöborna, genom att man byggt många roliga och mer krävande stigar de senaste åren.

Vidgade vyer

På det hela taget var det en fantastisk dag för dem som älskar att cykla i skogen, där man fick möjlighet att vidga sia vyer på cykelfronten! Det kan krävas en dag som denna för att man ska våga prova något nytt, och då kan det mycket väl visa sig att man blir salig på en annan tro och en annan cykeltyp än man hade väntat sig.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
4 cyklar som är snabbast i världen

Close