En titt på startfältet inför Billingeracet

MTB tävlingsnyheter 13 Maj 2016

Imorgon drar Långloppscupen, eller Mitsubishi MTB Challenge, igång. Först ut av de nio deltävlingarna är Billingeracet i Skövde. Den senaste veckans varma väder verkar tyvärr vara som bortblåst, men enligt senaste väderrapporten blir det åtminstone uppehåll som väntar de knappt 900 föranmälda deltagarna.

11:00 går starten, och det är nog många som är sugna på att testa benen uppför startbacken. I damklassen är det tyvärr inte jättemånga anmälda, men spetsen finns där. Tvåan och trean från Lidingöloppet MTB (Nellie Larsson från CK X/Cykelmagneten och Angelica Edvardsson från Cykloteket RT) finns med i startlistan och utmanas troligen främst av Sandra Backman (CK X/Scuderia Bikeitaly BMC) och Ivanda Eiduka (Kvänums MTB).

I herrarnas elitklass hittar vi bland andra Lidingöloppsvinnaren Lars Bleckur (Cykloteket RT) och Mikael Flockhart (CK Norrtälje/Pedalogerna). De kommer att utmanas av bland annat av EM-aktuella Matthias Wengelin (Almby IK) och Bleckurs tidigare klubbkamrat, Fredrik Edin (Sepura Toyota racing with Birk).

Vi kommer givetvis att vara på plats för att följa loppet under morgondagen!

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.