Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

En första titt på Specialized CruX cykelcrossar för 2014

Även om det just nu är semestertider så närmar sig cross-säsongen med stormsteg och om du tänker göra en seriös satsning på en fantastisk rolig och mångsidig cykeldisciplin så är det hör tid att börja finslipa formen. Det har Specialized också gjort och vi har tittat lite närmare på deras modellprogram inför 2014.

Programmet sträcker sig från CruX E5 Sport Apex Disc som beräknas kosta 2 450 US dollar upp till CruX Pro Race Red Disc som kommer gå loss på cirka 6 300 dollar, några svenska priser finns ännu inte. Noterbart är att några S-Works modeller inte finns och att man framför allt använt sig av SRAMs hydrauliska skivbromsar även om en del fortfarande är utrustade med cantileverbromar.


CruX Pro Race Red Disc
Toppmodellen säljs med dubbla uppsättningar hjul, en uppsättning med tubdäck för tävling och en uppsättning kantrådsdäck för träning. Troligen är Specialized först bland de stora tillverkarna att erbjuda den här lösningen.

Kolfiberramen leveraras naturligtvis med skivbromsar och är utrustad med Specialized Rapide CL 40 Disc Tubhjul, Specialized egna Terra tubdäck samt ett par Axis 2.0 hjul för kanttrådsdäck.

Övriga att längta efter på den här toppcykeln är SRAM Red 22 Hydro gruppen med Pro FACT kolfiber vevarmar och Red 22 klingorna.

 

Specialized CruX Pro Race Red Disc
Specialized CruX Pro Race Red Disc

 

Annons

CruX Expert Red Disc
Även den här modellen är utrustad med SRAMs Red 22 Hydro gruppen. Även om den här modellen är ett par tusen dollar billigare än Pro Race får du en kolfiberram, tubdäck och Specialized snygga cockpit.

Specialized CruX Expert Red Disc
Specialized CruX Expert Red Disc

CruX Elite Rival Disc
Den här modellen för cirka $3 200 leveraras med SRAMs 10-speed Hydro disc grepp (S-700) och en 10-delad SRAM Rival grupp. Även den här modellen har kolfiberram med avsmalnande styrhuvud och överdimensionerat vevhus.

Specialized CruX Elite Rival Disc
Specialized CruX Elite Rival Disc

CruX E5 Sport Apex Disc
E5 som beräknas kosta runt $2 500 är tänkt som frontfigur i Specializeds aluminium segment. Cykeln är utrustad med SRAMs Apex grupp som ger en bred uppsättning växlar. Dessutom får du Elite Rival Disc-bromsar och S-700 hydrauliska handtag som passar utmärkt till den 10-delade kassetten.

Specialized CruX E5 Sport Apex Disc
Specialized CruX E5 Sport Apex Disc

Ramar i alu och kolfiber
Specialized kommer också att sälja enbart cyclocrossramar i både aluminium och kolfiber, både med skivbromsar och cantilever. Ramutbudet sträcker sig från CruX Pro för $2 200 till CruX E5 i aluminium för ca $990.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.