Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

EMMY THELBERG SATSAR PÅ MTB IGEN

 

 

Ett av svensk cykelsports stora namn på damsidan, Emmy Thelberg, återvänder till full satsning på mountainbike. Emmy som på sin meritlista har bla två SM guld i xcm, två totalsegrar i långloppscupen, 1:a CykelVasan, 16:e plats VM i xcm samt 6:a EM i xcm. Emmy har också representerat svenska landslaget på flera uppdrag under säsongerna 2016 och 2017, då dock inom landsväg. Men nu blir det mtb och Team TCM som gäller för Emmy Thelberg!

Emmy Thelberg Crux
Emmy Thelberg var under många år ett av de mest lovande namnen inom svensk mountainbike på damsidan. Inför säsongen 2014 tog hon dock ett oväntat beslut och gick in för en full satsning inom landsväg. Satsningen har på inget sätt varit misslyckad då Emmy lyckats med sina mål att både representera det svenska landslaget under flera uppdrag såväl som att komma med i ett internationellt team.

Nu har Emmy dock valt att återuppta satsningen inom MTB

Annons

„Ni som har följt mig och min landsvägssatsning vet att jag lyckades med mina mål. Trots detta har jag aldrig brunnit för denna cykelform. Under de här tre åren som jag har satsat på landsväg så har jag känt mig som en gästspelare. Jag har aldrig riktigt upplevt att landsväg har varit min sport. Jag har inte haft den glädjen som jag i grund och botten behöver för att lägga ner de enorma mängder träning som jag gör och har gjort. Jag kände att jag behövde glädjen tillbaks,och funderade ett tag på att helt sluta elitsatsa och bara träna för att må bra, men ganska snabbt insåg jag att det inte räckte. Jag behöver tävla och känna på hetluften, det är en del av mig. Jag har verkligen saknat mtb!” säger Emmy Thelberg.
Emmy Thelberg Epic
I ett uttalande från Team TCM säger föreningens representant Henrik Andersson,

”Det är en mycket stor ära för alla oss inom Team TCM att Emmy Thelberg i hård konkurrens med flera andra team till slut valde att representera Team TCM. Emmy lockas främst av den harmoniska och professionella miljö som råder inom hela TCM familjen, med mycket hjärta och passion för cykelsporten. Med Emmy tar vi nästa steg i bygget av Team TCM och de höga ambitioner vi satt för framtiden”Emmy Thelberg Offi liten

Basfakta
Namn Emmy Thelberg
Ålder 27 år
Längd 160,5 cm
Från Valbo
Bor Haninge
Familj Mamma, pappa, två systrar och pojkvän David
Började cykla 2003 och tävla 2004
Idrott MTB
Tidigare idrotter Friidrott, fotboll, orientering, terränglöpning, längdskidor, landsvägscykling
Klubb Team TCM
Arbete Tandläkare
Tränare Mig själv men tar hjälp av Pierre Styfberg och Dan Lundmark på styrketräning.
Främsta meriter inom MTB Flertalet SM-medaljer, varav två guld i xcm. Två st totalsegrar i långloppscupen
1:a CykelVasan, 16:e VM i xcm, 6:a EM i xcm, 7:a på en UCI mtb marathon serie
Främsta meriter inom LVG Representerat landslaget på flera uppdrag under säsongerna 2016 och 2017
Målet för 2018 Ha roligt och stå på pallen på långloppscupen i mtb och SM i långlopp
Målet för kommande 2-3 år Vara bäst i Sverige på långlopp

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Snart CX-VM i Valkenburg

Close