Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Emilia Fahlin vinnare för andra dagen i rad i Tjeckien

 

Emilia Fahlin bär ledartröjan även efter andra dagen nere i Tjeckien. Foto: Lucas Persson
Emilia Fahlin bär ledartröjan även efter andra dagen nere i Tjeckien. Foto: Lucas Persson

Emilia Fahlin vann idag den andra etappen på raken i etapploppet Gracia – Orlova, Tjeckien, där hon är och tävlar med sina svenska landslagskollegor!   

“Det här var en överraskning och en riktigt kul start på touren. Jag var riktigt sugen på att få till en seger, ännu roligare blev det då att få till det två dagar i rad”, säger Emilia Fahlin. “Det var ett tufft lopp, men jag kände ett starkt stöd från de övriga i laget, så det var en riktigt kul dag att köra i landslagskläderna”, säger Emilia Fahlin, som nu laddar tillsammans med laget för att köra de tre resterande etapperna.

Första etappen vann Emilia med fem sekunders marginal före ryskan Maria Novolodskaya. Sina Frei, Schweiz kom trea. Dagens andra etapp avgjordes i en klungspurt där Emilia visade sig vara starkast.

“Emilia körde riktigt smart under hela loppet, var med där framme och körde kontrollerat ända in till slutet, säger Lucas Persson, förbundskapten landsväg.”Det var ett riktigt tufft lopp med många stigningar och attacker. Mot slutet bestod tätgruppen av 15 cyklister som varvade attackerna, men Emilia var stabil och tog sig igenom det hela vilket gav henne segern även idag. Emilia Fahlin är grym och det är riktigt kul att se henne leverera, hon har fått en bra start på säsongen”, fortsätter Lucas Persson.

Etapploppet Gracia Orlovà pågår mellan den 26:e och 29:e april, och imorgon väntar både ett tempolopp på 13,5 kilometer, följt av ett linjelopp på 63,5 kilometer. När hela loppet är över har deltagarna avverkat 382,6 km på fyra dagar, där fyra är linjeetapper och alltså en är en tempoetapp. Det är ett starkt damlandslag som representerar Sverige, där sex formstarka cyklister har tagits ut till den 32:a upplagan av det tjeckiska etapploppet: Emilia Fahlin, Clara Lundmark, Sara Olsson, Alexandra Nessmar, Alice Andersson och Ida Erngren (som tog sin första internationella seger i samma tävling 2017).

Programmet för resterande etapper nedan.

Annons

Lördag 28 april
Etapp 3: Tempolopp 13,5 km (Havirov – Ostrava – Havirov) – Start 09:30
Etapp 3: Linjelopp 63,5 km (Detmarovice – Visalaje) – Start. kl. 15:00

Söndag 29 april
Etapp 4: Linjelopp 101.6 km (Orlova) – Start kl. 10:00

De uttagna till landslaget i Gracia-Orlovà

Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna
Ida Erngren, Upsala Cykelklubb
Clara Lundmark, Norbergs Cykelklubb
Sara Olsson, Team Henrikssons Cykelklubb
Alexandra Nessmar, Team Crescent D.A.R.E Cykelklubb
Alice Andersson, Team Crescent D.A.R.E Cykelklubb

Resultaten publiceras här:

Tags : Emilia Fahlin

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Bikefit i 3D med Retül

Close