Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Emilia Fahlin startar om World Tour-året i Strade Bianche

Exakt ett halvår efter World Tour-premiären i Australien startar säsongen nu om på nytt för cykeldamerna. Emilia Fahlin står på startlinjen i lördagens Strade Bianche nära italienska Siena efter att ha testat negativt för Covid-19 två gånger den senaste veckan.
– Det var kravet för att få starta. På väg dit och på plats är det munskydd och handsprit som gäller, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.
Internationella Cykelförbundet, UCI, har satt upp strikta regler för båda lag, aktiva och arrangörer för att World Tour ska kunna genomföras under hösten. Utan intyg på två genomförda tester under de senaste sex dagarna innan tävling blir det isolering och ingen start för den aktive. Arrangörer som inte följer protokollet riskerar alltifrån varning till böter och uteslutning från World Tour.
– Det ska bli kul att äntligen få träffa alla lagkompisar igen och cykla tillsammans. Vi har bara snackat lite på gruppchatt under de senaste månaderna, Det här har känts ganska långt borta, säger Emilia Fahlin.
För Emilia – VM-fyra 2018 – har Coronauppehållet inneburit att hon fått en sommar av träning och en möjlighet att ta igen det hon förlorade efter fjolårets olycksdrabbade säsong.
– Samtidigt har jag inte kunnat träna vissa typer av terräng som finns på andra ställen i Europa. Och jag vet att det tar ett par tävlingar för mig innan jag fått igång systemet i kroppen.
Svenskan har nyligen också fått sitt kontrakt med FDJ Nouvelle förlängt till 2022.
– En härlig trygghet för mig, Åkare i andra lag har kanske funderat på om deras sponsorer överhuvudtaget skulle finnas kvar. Det känns väldigt skönt att ha allt sånt klart och bara kunna fokusera på tävling.
Förväntningarna är ändå inte särskilt högt ställda inför lördagens ”nypremiär”.
– Det är ett av de tuffaste racen och det sägs att det ska bli uppåt 40 grader varmt. Jag får gräva djupt för att försöka vara en så bra hjälpryttare som möjligt åt framförallt Cecilie Uttrup. Hon är nog lagets bästa chans. För mig är det absolut viktigaste att få komma igång på riktigt igen.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
NY SPECIALIZED TARMAC

Close