Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Emilia Fahlin avslutar cykelsäsongen i förtid

54:e plats i belgiska World Tour-loppet Driedaagse Brugge-De Panne – och nu avslutar Emilia Fahlin årets cykelsäsong.
– Vi har tagit ett gemensamt beslut att jag åker hem till Sverige och börjar ladda om inför nästa år istället för att köra några fler tävlingar, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.
VM-fyran från 2018 har haft två motiga säsonger sedan dess. Inte minst den svåra kraschen under träning i maj i fjol som bland annat resulterade i en allvarlig hjärnskakning och nyligen också en handskada som tvingade Örebrocyklisten till operation.
– Nu behöver jag komma till ro och bygga för nästa år. Jag vet att jag har kapacitet att vara med där framme när allt stämmer, säger Emilia Fahlin.
I tisdagens lopp agerade Emilia hjälpryttare åt lagkompisen i FDJ Nouvelle, Eugénie Duval, som slutade 10:a i en stenhård spurtuppgörelse.
– Jag fightades verkligen för henne och det ger ändå en skön känsla att avsluta med.
Loppet vanns av Lorena Wiebes sedan Jolien D´Hoore, som var först över mållinjen, flyttas ned i resultatlistan. Tävlingsledningen ansåg att D´Hoore hindrat Wiebes på ett otillåtet sätt i spurten.

Annons
Emilia Fahlin avslutar säsongen i förtid efter 54:e platsen i Belgien. Foto: Thomas Maehaux

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Sigr satsar på synlighet

Close