Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

ELITEN LADDAD INFÖR SM I JÄRVSÖ

Några få dagar återstår till dess att Järvsö står värd för dubbla SM. Nu förbereder Sveriges elitcyklister sig för en tajt kamp och en härlig tävlingshelg.

Banorna finslipas, väderprognosen utlovar sol och åkarna börjar anlända till den lilla cykelfixerade byn. På fredag går SM i Enduro av stapeln och under lördag och söndag är det SM i Pump Track som gäller. För den arrangerande klubben Järvsö Bergscykelklubb är det bråda dar.

– Det här är verkligen underbart! Vi jobbar dag och natt för att få det här till en toppenhelg och allt ser verkligen lovande ut. Vi har till och med vädergudarna på vår sida, berättar Amanda Sandahl från tävlingskommittén på klubben.

Amanda fortsätter berätta att allt går enligt plan och att kommande helg blir en riktig cykelfest i Järvsö. Både SCF Svenska Mästerskapen i Enduro och SCF Svenska Mästerskapen i Pump Track arrangeras och vad gäller pump track så är det ett lite extra speciellt event.

– Ja det blir faktiskt historiskt. Det är första gången någonsin som det arrangeras SM i Pump Track. Att vi får äran att vara först med att arrangera det känns väldigt kul och det ska bli så skoj att kora de första svenska mästarna i sporten.

Josefine Björkman laddar inför helgens SM i Järvsö.

SM I ENDURO

Annons

Historiskt blir det också i och med att det är första gången det arrangeras en tävling i Enduro i Järvsö. Endurotävlingen går av stapeln på Öjeberget i centrala Järvsö och består av två delar, fem specialsträckor med tidtagning och transportsträckor mellan de olika specialsträckorna. Specialsträckorna är själva tävlingsmomentet och går i huvudsak utför.

I dagsläget räknar Järvsö Bergscykelklubb att cirka 250 åkare kommer till start i Endurot och en av de förhandstippade favoriterna i elitklassen, Josefine Björkman ser fram emot att tävla i helgen.

– Känslorna inför SM är nervösa men också förväntansfulla! Jag har inte varit i Järvsö på fem år så jag blev väldigt taggad när jag fick reda på att SM skulle vara där, förklarar Josefin och berättar vidare om sina tankar inför tävlingen.

– Mina chanser att vinna ser jag som möjliga om jag har en bra dag men konkurrensen är riktigt hög och nivån hos alla tjejer har ökat mycket vilket är superkul! Man måste verkligen köra sitt bästa för att ha en chans till pallen, avslutar elitcyklisten Josefine Björkman.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.