Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Efter turbulenta år gasar Ecoride

Med nya elcyklar, nytt uttryck, ny fabrik, ny energi, men fortfarande samma engagemang att utveckla de bästa cyklarna de kan för den nordiska marknaden gör Ecoride nu ett stort omtag. Detta efter några tuffa år bakom sig.

I många år hade Ecoride sin produktion i Kina. Ecoride som då försåg en hungrig marknad med elcyklar. Men när strafftullar plötsligt infördes mot Kina förändrades allt.

– Det var en mycket turbulent tid och vi hamnade i ett väldigt tufft läge. Vi var tvungna att tänka om. Och tänka snabbt. Vilket resulterade i en ny fabrik i Polen, säger Martin Walleräng, grundare och vd för Ecoride.

Genom att avveckla produktionen för andra elcykelmärken, som sålts i andra länder och som tagit alldeles för mycket tid och kraft, tänker Ecoride nytt och fokuserar istället på det egna varumärket. Många modeller har nu rensats ut till förmån för fyra nya segment: komfort, sport, kompakt och cargo med serierna Ambassador, Tripper, Flexer och Cargo.

– Vi vill göra det enkelt och tydligt för kunden. Vi älskar att utveckla elcyklar och vi är duktiga på det! Målsättningen att utveckla de bästa elcyklarna för den nordiska marknaden.

Fokus på egna varumärket innebär också att de tidigare varumärkena Walleräng E-bikes, Nordic E-bikes och Spintech nu blir Ecoride. En annan stor nyhet är att samtliga cyklar nu har ett batteri med 36 volt och 16 amperetimmar. Innan kom du långt, nu kommer du ännu längre. Det stora omtaget innebär också Ecoride slutar med årsmodeller.

Annons

– Kunden ska inte känna att de ska behöva vänta på nästa årsmodell. Våra cyklar är redan så bra att vi behöver inte ändra dem hela tiden. Det kan kunden känna sig trygg med.

För att lasta med dig allt du behöver på din elcykel samarbetar Ecoride med svenska Atran Velo, som erbjuder ett 30-tal korgar och väskor som du enkelt kopplar på och av med det smidiga klicksystemet.

– Ecoride utvecklar elcyklar som gör livet enklare och planeten mer hållbar. Snabbt och smidigt tar du dig från jobbet, till träningen, till mataffären, till hämtning, till fredagsmyset och tillbaka till jobbet. Vi vill göra det självklart och roligt att cykla genom vardagen och livet. Det är vad vi kallar Ride + Life. För oss är det ett sätt att förändra världen.

När Ecoride startade 2008 fanns det knappt några elcyklar. Sedan dess har Ecoride byggt fler än 50 000 elcyklar och finns nu representerade hos 200 återförsäljare, fördelat på fyra länder. All produktutveckling sker fortfarande i Göteborg. I Gdansk testas och kvalitetssäkras alla elcyklar.

– Att vi nu har fabriken så nära gör oss både snabbare och bättre. Våra experter kan snabbt ta sig till Gdansk för att testa nya cyklar. Dessutom har vi möjlighet att bygga lager i Polen för snabbare leveranser till Norden. Att ha produktionen i Gdansk skapar också spännande framtidsdrömmar om att ta Ecoride till fler marknader, säger Martin Walleräng.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Test: TREK ÉMONDA SL7

Close