Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBSvenskar utomlands

Dubbla svenska VM-guld i MTB-orientering

Orientering på cykel är inte den största sporten i Sverige, och även om det är betydligt större nere på kontinenten tillhör den fortfarande en marginalsport även där. I Sverige har det arrangerats SM sedan 2011 medan sporten funnit nere i Europa betydligt längre. Trots att vi är en ung nation tog Cecilia Thomasson överraskande guld i sprintdistansen under förra årets VM, den här säsongen har dock varit tung för Cissi som haft mycket skadebekymmer och inte kunde cykla alls under våren. Förhoppningarna var därför inte speciellt stora när hon idag inledde årets VM-tävlingar med medeldistansen i polska Bialystok.

cissiguld
Foto: Mårten Lång, Skogssport

Men Cissi visade framfötterna direkt och slog till och tog hem Sveriges andra VM-guld i MTB-O genom tiderna. ”Jag visste att om jag inte gör några misstag och ser till att få flyt i orienteringen så lönar det sig i slutändan”, sa en lycklig Thomasson efter målgång. Väl i mål var det en oviss väntan innan tiden gått ut för Emily Benham, Storbritannien, som tog silvermedaljen, dryga halvminuten efter Cissi.

”Jag hade inte räknat med att ta något guld i år. Det har varit en tuff resa med mycket skadebekymmer”, summerar Thomasson. På fredag fortsätter VM för Cecilia med långdistansen.

Annons

Samtidigt med VM avgörs också junior-VM på samma plats, och det finns goda möjligheter för fortsatt svenskjubel även här. Kajsa Engström körde lika säkert som Cissi och tog även hon hem ett JVM-guld, 37 sekunder före tjeckiskan Veronika Kubinova.

I nästa nummer av Allt Om MTB kommer du att få läsa mer om Cecilia Thomassons framför inom såväl MTBO som den svenska endurocupen som hon just nu leder.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Täta spurtdueller avgjorde Cykelvasan

Close