Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBMTB tävlingsnyheter

Cykelvasan avgjord

För de flesta av de 12000 startande på årets Cykelvasa återstår ännu ett flertal mils kämpande innan de kan pusta ut, men eliten har redan tagit sig i mål.

I herrklassen blev det en snabb och tight fight där ingen utbrytargrupp tilläts få särskilt stor lucka. Mest tid fick Ludvig Bengtsson och Eirik Fiskvik som vid passering i Mångsbodarna hade 37 sekunder till godo på den jagande klungan, men de hämtades tämligen snabbt in. Strax före Eldris satte Team Tre Berg-Bianchis Alexander Wetterhall ensam in en attack. Om Alexander helt enkelt var starkare eller om samarbetet i klungan inte var optimalt är svårt att avgöra från datorskärmen, men den tempostarke Wetterhall drygade ifrån sekund för sekund och kunde ohotat rulla över mållinjen med 23 sekunders marginal. Klungspurten vanns av Motalas Christofer Stevenson före Specializeds Matthias Wengelin.

Annons

Bland damerna startade fjolårets etta och tvåa, Hildegunn Gjertrud Hovdenak och Jennie Stenerhag starkast och hade tidigt ett försprång till övriga fältet, en lucka som Hanna Bergman lyckades äta in mellan Evertsberg och Oxberg. De tre höll sedan ihop hela vägen till mål och enligt Vasaloppets preliminära resultat kunde Stenerhag ta revansch på förra årets snöpliga andraplats genom att vara vassast i spurten. Hovdenak slutade tvåa och Bergman trea.

Tags : Cykelvasan
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Vem får sträcka armarna i skyn i morgon?

Close