Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Cyclocross-säsongen närmar sig

Sommaren och semestern börjar gå mot sitt slut och om knappt två månader drar årets höjdpunkt för många cyklister igång. Vi pratar inte om Vätternrundan, Cykelvasan eller någon mässa… vi pratar självklart om cyclocross-säsongen. Att få ut och busa av sig i leran och verkligen ge kroppen vad den tål under en timme är en högtidsstund för många inbitna cyclocross fans.

De viktigaste tävlingarna för säsongen är för de flesta Swe-cup som med nio cuptävlingar fördelade över fem helger ifrån slutet av september till slutet av november. I slutet av oktober skall dessutom SM avgöras och nyblivna MTB-mästaren Calle Friberg ska få chansen till ännu ett SM-guld efter att han under förra årets CX-SM kavlade däcket i klar ledning och gav därmed chansen till Fredrik Edin som tackade och tog emot. Regerande mästare på damsidan är Ida Jansson.

För dig som ännu inte testat att köra cyclocross kan vi verkligen rekommendera dig att prova. Det arrangeras mängder med prova-på-cross-lopp runt om i landet. Har du ingen cross brukar det vara ok att testa med MTB i motionsklasserna, men vill du verkligen köra på riktigt kan vi rekommendera dig att investera i en riktig cyclocross. Den är dessutom en utmärkt vinterträningscykel och pendlingshoj. Har du svårt att veta vad du ska välja kan vi redan nu avslöja att i nästa nummer av Svenska Cycling Plus som kommer ut i butik den 11 augusti har vi testat inte mindre än sex kompetenta crossar i olika prisklasser.

Annons

För dig som vill börja räkna ner dagarna till det är dags, finns här det preliminära programmet för årets Swe-cup.

26 september – Göteborg
27 september – Göteborg
10 oktober – Uppsala
11 oktober – Västerås
24 oktober – SM, Stockholm
25 oktober – Stockholm (även UCI C2-tävling)
14 november – Eksjö
15 november – Eksjö
28 november – Eskilstuna
29 november – Södertälje

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Landsvägscyklist och veteraner starkast på Engelbrektsturen

Close