Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Cape Epic – Team PostNord

Vi vet att bland annat Jennie Stenerhag håller på och laddar stenhårt för legendariska Cape Epic som börjar närma sig i kalendern, och nu är ett nytt svenskt herrlag klart för loppet. Teamet består av Calle Friberg och Henrik Sparr, och huvudsponsorn kommer vara PostNord. 

Foto: Jochen Haar
Foto: Jochen Haar

I fjol körde Calle genom loppet trots sjukdomsproblem och lyckades tillsammans med Mattias Wengelin bli 15:e lag i den stenhårda konkurrensen bland världseliten. Loppet mäter 700 km och över 15 000 höjdmeter ska klättras för de 650 st 2-mannalag som ställer upp. Calle kommer alltså denna gång köra tillsammans med teamkollegan Henrik Sparr i det 8 dagar långa etapploppet som går av stapeln 18-25 mars. Prologen går i Kapstaden precis vid “Table Mountain” och resterande etapper går runt om i “western cape” med mål i Val de Vie, Paarl.

Rutinerade Henrik Sparr kör nu sitt första MTB etapplopp sedan sin comeback men är riktigt taggad på uppgiften. ” – Det ska bli grymt kul att äntligen få köra Cape Epic. Det är nog det hårdaste och häftigaste man kan göra som MTB-åkare, lite som MTB världens Tour de France. Att göra det med Calle som jag känner väl och har erfarenhet av loppet blir väldigt bra tror jag. Det ska bli jättekul och jag är supermotiverad”.

Calle: – ” Väldigt roligt att få köra Cape Epic igen och nu med min lagkompis Sparren som jag lirar bra ihop med. Jag är väldigt motiverad, vi siktar högt och hoppas på en problemfri resa, det är mycket som kan hända på dessa otroligt hårda 8 dagar. Det är också superkul att vi fått med oss PostNord som huvudsponsor på detta äventyr. Apollo Sports & Bioracer är med och supportar Cape Epic lite extra även denna gång vilket är värt mycket och vi är tacksamma för. ”

Annons

Jesper Andersson jobba som mediaansvarig för teamet under loppet, och ett rejält reportage från loppet kommer dyka upp i Allt om MTB under våren.

Foto: Kjell Friberg
Foto: Kjell Friberg

 

Tags : Cape Epic

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
BLOCKTRÄNING I PRAKTIKEN

Close