Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Cape Epic: Jennie och Jenny fortsätter imponera!

Fem svenska segrar på tre etapper i världens tuffaste MTB-lopp är nästan för bra för att vara sant, men oavsett hur mycket vi gnuggar oss i ögonen består resultatet likafullt.

Dagens etapp fick kortas till 62 km på grund av den värmebölja som just nu råder i Sydafrika, men det stoppade inte svenskorna från att prestera.

Andra raka för Jennie och Esther

I damklassen var det väldigt tight, men Jennie Stenerhag och Esther Süss i Meerendal CBC tog andra raka etappvinsten när de besegrade Ascendis Health i en spurt mot mållinjen.

“Det var tufft, väldigt tufft”, konstaterade Jennie i en intervju efter loppet. “Vi körde tillsammans med dem [Sabine Spitz och Robyn de Groot från Ascendis Health, de närmst jagande konkurrenterna. red] hela dagen, de satte lite press på oss idag. Jag var väldigt nöjd när vi kom över krönet på den största klättringen tillsammans, för jag var lite trött när klättringen började och oroad att de skulle få ett försprång. Men allt gick bra och det var väldigt skönt att ta hem spurten, den var väldigt hektisk för vi visste inte exakt var mållinjen var”, förklarade Jennie.

Efter två etapper leder nu Stenerhag och Süss med 8:58 före Ascendis Health och 21:17 före Hansgrohe Cadence OMX Pro. Det låter som gigantiska avstånd, men är verkligen ingen försäkring i Cape Epic-sammanhang där precis allt kan hända.

Tredje raka för Jenny och Thomas

Annons

I mixklassen fortsätter Jenny Rissveds och Thomas Frischknecht sitt segertåg i Scott-Sram Nextlevels namn. Dagens seger innebar den tredje på lika många dagar, men i tid är ledningen “bara” 3:30 före Joberg2C-Valencia. Efter gårdagens etapp rejält utpumpad, men hon lyckades ladda om på bästa sätt.

“Det är extremt tuffa förhållanden. Sex mil i stället för tio innebär lite annorlunda körning men det var inte mindre jobbigt för det”, sa Jenny efter loppet.

Läs mer: Följ Cape Epic live här!

Bättre och bättre för herrarna

För svenskarna i herrklassen, blev det idag den bästa placeringen hittills. Calle Friberg har haft problem med sjukdom tidigare under loppet, men verkar nu ha kryat på sig.

“15:e plats idag och första dagen då det känts som vi varit med och tävlat lite. Calle kände sig piggare och så la vi om taktiken lite mot gårdagen vilket gav resultat. Efter en lugn början så plockade vi lag hela vägen mot mål, tyvärr fick vi släppa iväg 2 lag de sista 2km. Dagens etapp blev endast 62km då organisationen kortade etappen pga värmen. Igår var det många team av de som startade senare som hamnade i den värsta värmen och inte klarade max-tiden. Idag har temperaturen legat stadigt på 38-40 grader sedan vi kom i mål”, berättar Matthias Wengelin på sin Instagram.

Imorgon väntar 78 km och 1 650 m klättring.

Läs mer: Superstart för Rissveds och Stenerhag
Läs mer: Stenerhag om Cape Epic – ”Att vinna är självklart målet!”

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Inför Sweden Bike Expo med Rose

Close