Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Canyon lanserar skivbromsad superlättviktare

I viktjägarkretsar har skivbromsar aldrig varit någon större hit, av förklarliga skäl. Vi ser till och med många proffs hålla sig borta från dem trots de uppenbara fördelarna, helt enkelt för att man haft svårt att få ner vikten tillräckligt nära 6,8 kg. Mitt under Tour de France lanserar nu Canyon en skivbromsracer som inte bara är under 6,8-kilos-gränsen, utan med en vikt under 6 kilo i storlek medium utan pedaler är den nya cykeln en av de lättaste landsvägscyklarna med skivbromsar som någonsin skapats. Ultimate CF Evo Disc som cykeln heter är byggd på en ram som väger endast 641 g (exklusive smådelar) och en 285 gram lätt framgaffel. Den låga vikten möjliggörs tack vare en layup som kombinerar kolfibren ultra-high modulus (UHM) och ultra-high tension (UHT).

Ytterligare en bärande del i lättviktaren är CP20 Evo-cockpiten, som är 15 % lättare än CP10 Aerocockpit och som endast väger 270 gram. I övrigt hittar man SRAMs senaste drivlina RED eTap AXS 2×12, HRD skivbromsar, limited 25th Anniversary Edition DT Swiss PRC 1100 Dicut db 24 hjul, 120 g Schmolke 1K sadelstolpe i kolfiber, och 61 g Selle Italia C59 sadel.

Annons

Naturligtvis är detta kalaset inte alls gratis, extrema prylar är ju sällan det. 107 899,00 SEK får man betala, och om man vill få en skymt av hojen kan man hålla kolla på Rick Zabel i Katusha Alpecin i Touren. Vi får se om den kan bära honom till samma framgångar som fadern, som inkasserade sex gröna poängtröjor under sin karriär.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
RISSVEDS TILLBAKA PÅ VÄRLSCUP-PODIET MED GLÄDJE

Close