Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Calle och Sandra starkast på Billingen

Regerande långloppsmästaren Calle Friberg var starkast i lördags när Mitsubishi MTB Challange eller Långloppscupen inleddes med Billingeracet. Den fina banan på Billingen utanför Skövde hade blivit ordentligt blöt och tungkörd under den senaste veckans regnande vilket gjorde att de nästan åtta milen blev ordentligt utslagsgivande. I ett relativt tidigt skede kunde en kvartett bestående av Calle Friberg, Mikael Flockhart, Fredrik Ericsson och Lars Bleckur få en lucka till de bakomvarnade cyklisterna. Calle, Mikael och Fredrik gjorde det mesta av grovjobbet, medan Lars hade det lite slitigare att hänga med, och med ungefär två mil kvar att köra fick han lämna de övrigas bakhjul. Striden skulle nu stå mellan Calle, Micke och Fredrik. I inledningen mot den sista backen, som är riktigt dryg (ca 4 minuter) och blir bara brantare ju längre upp i backen man kommer, får Calle en liten lucka som ingen av de jagande orkar täppa till. ”Jag svarade inte direkt på Calles ryck i inledningen av backen, då jag ville spara mig till toppen. Men jag kom aldrig ikapp igen”, funderar Mikael när vi pratar med honom efter loppet. Calle håller undan hela vägen in i mål och tar årets första seger i cupen, sju sekunder före Flockhart och 17 sekunder före Ericsson. Lars Bleckur håller säkert undan för bakomvarande och går i mål på en ohotad fjärdeplats.

I damklassen tog Emmy Thelberg starten och var snabbast upp till bergspriset efter 3 km, men redan efter en dryg mil drabbas Emmy av en punktering och får se sig omkörd av bland annat Sandra Salinger och Martina Thomasson som därmed tog över ledningen. Strax före varvningen tvingas även Martina släppa Sandras hjul och även om Sandra blev riktigt trött och började tappa fokus under den sista milen var det aldrig någon risk att hon skulle bli ikappkörd uppför den beryktade ”Strupen” som avslutningsbacken kallas, då Martina då tappat fyra minuter.

”Det var såklart jättekul att få vinna Billingeracet. Det är jag jätteglad för. Jag kan inte minnas när jag var så trött senast, så kämpade gjorde jag!”, skriver hon på sin blogg.

Resultat Billingeracet:

Annons
Billingeracet_2014
Foto: www.jeppman.com

Herrar:
1. Calle Friberg, Järfälla CK/Scott Sverige, 3.02.15
2. Mikael Flockhart, Team Corratec Sverige, 3.02.23
3. Fredrik Ericsson, AXA Sports Club, 3.02.32
4. Lars Bleckur, Cykloteket Racing Team, 3.04.38

Billingeracet_2014_damer
Foto: www.jeppman.com

Damer Elit:
1. Sandra Salinger, Gnosjö FK, 3.44.00
2. Martina Thomasson, Borås Ca, 3.48.51
3. Emmy Thelberg, Härnösand Ck, 3.57.48
4. Sandra Backman, CKX, 3.59.03

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
En Svensk Klassiker förlorade i Tingsrätten

Close