Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Calle Friberg och Henrik Sparr om sitt Cape Epic

De båda medlemmarna i Team HiQ som under Cape Epic i Sydafrika körde under PostNords flagg kom nyligen i mål som 23:a i herrtävlingen, och här nedan berättar de om sitt lopp:

Foto: Jesper Andersson
Foto: Jesper Andersson

Veckan innan loppet på plats i Sydafrika flöt på utan större problem men dagen innan prologen vid Table Mountain i Kapstaden blir Henrik magsjuk och helt kraftlös i 2 dagar dessvärre. Detta gör att vi får starta Cape Epic väldigt lugnt och kontrollerat. Eller försöker i alla fall. Inte så lätt att köra lugnt när det är individuellt tempolopp, 30 grader varmt och det börjar räknas ner där på startrampen. Vi tog oss igenom och Henrik led som aldrig förr, utan att få något för det. Från etapp 1 och framåt så hade Henrik fått i sig energi och vi kunde försöka gasa lite mer. Sedan flöt det på skapligt förutom någon pyspunka och lite ryggproblem för Calle, fram till sista halvan av sista etappen då Henriks bakhjul börjar strula och vi tappar mycket tid. Vi toppar även med en punktering i den allra sista utförslöpan.

Dock är vi är väldigt nöjda med hur vi tog oss igenom med dom förutsättningar vi hade och vi jobbade väldigt bra som ett lag tillsammans. Vi känner såklart att vi skulle kunna hamnat lite högre upp i listan om vi haft mer “stolpe in” Men vi var heller inte ensamma om magsjukor, punkor och andra problem. Så summa summarum, är vi väldigt nöjda över hur vi genomförde loppet. Nu väntar en lugnare period utan race och nästa större tävling för Calle & Henrik blir Lidingöloppet MTB 5 maj. Vi återkommer med ett prel. tävlingsprogram för hela teamet inom kort.

Foto: Jesper Andersson
Foto: Jesper Andersson

Även en stor eloge till vår team-personal under veckan; Kjell Friberg, Jan Östh och film/bild av Jesper Andersson som alla gjort ett kanonjobb. Stort tack till vår sydafrikanske mekaniker Marc Carr och våra massörer Francois och Eon.

Annons

Så klart vill vi även tacka våra sponsorer som gjort detta möjligt. PostNord, HiQ, SCOTT Sports, Apollo Sports, Ceramic Speed, MIPS, Bioracer, Maurten, Garmin, Skoda, Maxxis, Velotek, SRAM, Enve Wheels, Thule, pOcpac, Guided Heroes. Adidas Eyewear & Squirtlube SA & SWE.

För att se filmer inför och under loppet, kolla Team HiQ´s Youtube-kanal
För resultat: Cape Epics hemsida: http://www.cape-epic.com
För bilder och “extramaterial”:
Team HiQ´s Facebook eller Instagram
Calles Instagram
Henriks Instagram
Jesper Andersson Photography

Tags : team hiq

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
i gymmet: Styrketräning för cyklister

Close