Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Brand vid mountainbike-banan i Rio

Under måndagseftermiddagen spred sig en skogsbrand i området där mountainbiketävlingarna kommer att hållas den kommande helgen. Enligt rapporter ska det ha varit en sopbränning som spred sig okontrollerat från Deodoro i nordvästra Rio på grund av starka vindar, och lågorna var synliga på flera kilometers håll. Branden närmade sig X-Park-området, där MTB, BMX och kanotslalom ska avgöras, och aska föll över landhockey-stadion.

Inga cyklister tränade på banan vid tillfället och det är ännu oklart om den tagit skada av branden. Under gårdagen fick räddningstjänsten kontroll över branden och under dagen kommer arrangören tillsammans med UCI att undersöka eventuella skador.

“UCI är medvetna om att det var en brand under eftermiddagen [läs: måndag eftermiddag] i närheten av de olympiska spelens mountainbikebana. Vi har uppgifter om att branden är under kontroll. Utvärdering av potentiella skador på banan kommer att göras [under tisdagen]”, meddelade UCI.

Annons

 

Tags : Brandosrio
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Spännande spurtstrid för herrarna

Close