Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Bikeray XCR

Bikeray XCR_2Bikerays nya lampa XCR ger hela 3 500 lumen och det märks verkligen skillnad jämfört med de andra lamporna. Precis som lillebror IV-Evo monteras lampan på bara ett par sekunder på styret med en o-ring och även om den inte sitter lika stabilt som till exempel Petzels lampor så upplevde vi aldrig skakningar som något problem. Hjälmfästet är samma fäste som till IV-Evo och även det fungerar alltså enkelt och smidigt. Lampans vikt ligger däremot i det övre viktspannet för vad som är ok att ha på hjälmen under längre cykelturer. Båda Bikerays lampor har lamphus tillverkade av aluminium vilket får dem att kännas robusta och slagtåliga.

Som tidigare nämnts skickar lampan iväg stora mängde ljus och tillsammans med Mila-lampan spelar de i en helt egen division. Det som dock skiljer dem en del åt är att XCR har lite större skiftningar i ljusbilden med en starkare punkt i mitten och tydligare gränser runt omkring. Milas lampa har ett jämnare ljusflöde över hela området.

Testen genomfördes under hösten 2014, och publicerades ursprungligen i Allt Om MTB 4:2014.

Annons

SPECIFIKATIONER
Vikt lampa: 159 gram
Vikt batteri: 471 gram
Brinntid maxeffekt: 2,5 timmar
Laddtid: 5 timmar

Bikeray XCR_3

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.