Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Bikeray IV-EVO

Bikeray XCR_2Bikerays IV-Evo är tillsammans med Silva Trail Speed den lampa som överraskade oss mest. Lampan är otroligt enkel att montera på styret med en grov o-ring i gummi, liknande den Garmin använder på sina cykeldatorer. Därefter sitter lampan ­stadigt utan att skaka. Batteriet monteras enkelt runt ramen med den medflöjande batteriväskan med ett långt lock med karborreband som dras runt överröret. Till skillnad från storebror XCR har även väskan till IV-Evo en plastlåsning som känns lite överdriven eftersom kard­borrebandet känns väldigt stabilt. Vill du istället ha lampan på hjälmen medföljer en fästplatta med kardborreband som du enkelt monterar genom ventilationshålen. En lite underlig konstruktion är däremot att kabeln från lamphuset går ut framåt, precis under glaset.

Ljusbilden från IV-Evo är det som imponerar mest på oss. Trots testets klart lägsta pris ger den betydligt bättre ljus än de flesta andra lamporna i testet. Endast dess storebror XCR och Milas starka lampa ger bättre ljus, men till en helt annan kostnad.

Testen genomfördes under hösten 2014, och publicerades ursprungligen i Allt Om MTB 4:2014.

Annons

SPECIFIKATIONER
Vikt lampa: 130 gram
Vikt batteri: 340 gram
Brinntid maxeffekt: 4 timmar
Laddtid: 4 timmar

Bikeray Evo_1

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.