Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Även Ida världscupsvann

Foto: Swecycling
Foto: Swecycling

I vår eufori över en svensk världscupsseger i lördags missade vi helt att Ida Jansson, Team Lapierre Sweden, var i Italien och tävlade i juniorvärldscupen i XCO. Och som hon körde.

16-åriga Ida, som fortfarande har ett år kvar i juniorklassen, fullständigt utklassade de övriga 43 tjejerna i klassen och kunde under det dryga timmen långa loppet köra ifrån samtliga konkurrenter med över en minut.

"Svårt att bli mycket gladare än vad jag är just nu, seger i junior world cup!!!!" Foto: Team Lapierre
“Svårt att bli mycket gladare än vad jag är just nu, seger i junior world cup!!!!” Foto: Team Lapierre

”Jag är fortfarande chockad. Jag visste att jag var i bra form och kände mig urstark men att det skulle handla om runt en minut i segermarginal mot de som är ett år äldre trodde jag verkligen inte”, säger Ida till worldcupvargarda.se.

Annons

Ida som inte bor långt ifrån vår andra unga stjärna, Jenny Rissveds, tackar också sin träningskamrat och landslagskompis. ”Hon har hjälpt mig mycket med goda råd och tips. Det har varit väldigt värdefullt”.

Svensk mountainbike levererar just nu det ena stjärnskottet efter det andra. I lördags vann Isak Nordin juniorklassen i marathon-världscupen i Frankrike och i söndags vann alltså Ida XCO-världscupen i Italien. Det kan bli en mycket spännande säsong 2015.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Bilder från Jönköpings GP

Close