Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
NyheterTräningstips

Aktivitus slår upp portarna i Malmö

Med över 15 år i branschen och med redan etablerade kliniker i Göteborg och Stockholm för fysiologiska tester, teknikanalyser och coaching har Aktivitus en ledande roll i Sverige på området träningsoptimering för cyklister och andra motionsidrottare. Via ett pressmeddelande låter man nu meddela att en tredje mottagning slår upp portarna, denna gång i World Trade Center på Skeppsgatan i Malmö.  Såhär berättar de om sin expansion:

VO2max-test på cykel.

Det råder just nu en boom på träningsfronten. Cykel, löpning, triathlon, skidor, OCR och swimrun är sporter som växer i antal lopp och antal utövare. Samtidigt har människor allt svårare att prioritera tid till träning och det är här Aktivitus vill hjälpa till. Att effektivisera varje enskilt pass och träna på saker som verkligen gör skillnad. Denna effektivisering byggs på erfarenhet, fysiologiska mätdata, bakgrundsinformation och personliga möten. Aktivitus ger också råd i den djungel som råder bland träningsprylar och säljer noga utvald hårdvara i egen webshop från Monark, Garmin, Silva, Thule och Maurten.

Det råder också en annan motionsboom, en negativ sådan. Den svenska befolkningen blir allt sämre tränad trots att det tränas mer än någonsin i organiserad form. Denna negativa spiral vill Aktivitus bryta genom insatser som då förmedlas genom friskvårdsprojekt på företag. Anställda får där ta del av enklare fystester, delta i motiverande personliga samtal och lära sig hitta de små enkla knepen i vardagen som gör stor skillnad på sikt. En mer hälsosam livsstil med minskad sjukfrånvaro och ökad produktivitet är målet.

Sara Danielsson Lundqvist

– Vi jobbar hårt för att utveckla och förfina våra tjänster hela tiden. Både för motionären som vill ha ”mest pang för pengarna” i sin träning men också i våra friskvårdsinsatser där det handlar om att få vanliga människor att lämna riskgruppen och istället tillhöra friskgruppen. Vårt mål och vårt fokus är att vara Nordens ledande testklinik och en etablering i Malmö har länge legat i vår pipeline. Vi har redan i dag en stor kundgrupp i södra Sverige och det känns bra att nu kunna erbjuda våra tester och vår friskvård på den lokala marknaden, säger Sara Danielsson Lundqvist, VD på Aktivitus AB.

Annons

OM AKTIVITUS

Genom kunskap, erfarenhet, personligt bemötande individuell anpassning och fysiologiska tester effektiviserar vi din träning genom adekvat och tydlig rådgivning i träningsfrågor och i träningsplanering. Teknikanalyser och individuell PT och träning i grupp skall ge ytterligare stöd för våra kunder. Aktivitus skall alltid ha ett vetenskapligt men samtidigt 100% individanpassat synsätt på träning. Vi ger inte generella råd utan att ha kännedom om individen. Läs mer på www.aktivitus.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Specialized nya hjälmteknik ser till att du får hjälp vid en krasch

Close