Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

7:e raka för van der Breggen, Hanna Nilsson bästa svenska

Regerande världsmästarinnan Anna van der Breggen tog en historisk sjunde raka (!) seger i belgiska cykelklassikern La Flèche Wallone på onsdagen.
– Bara att lyfta på hatten. Hon är makalös, säger Hanna Nilsson, bästa svenska på 28:e plats, till vargardacycling.se
Men det här var sista gången som den 31-åriga nederländskan fick göra en segerintervju efter just det här World Tour-loppet. Den här säsongen blir hennes sista som aktiv i SD Worx innan hon tar över jobbet som sportdirektör för laget.
– Jag är verkligen glad över att jag lyckades ännu en gång. Sju raka segrar här är fantastiskt men nu ska inte jag vara i vägen för de andra längre, sade van der Breggen efter loppet.
Hanna Nilsson satt länge med långt fram men orkade inte riktigt hänga med när farten skruvades upp med dryga milen kvar.
– Men med tanke på att jag drabbades av matförgiftning förra veckan och inte riktigt kunnat äta förrän de senaste dagarna får jag ända vara ganska nöjd.  Det är på rätt väg, säger Kristianstadcyklisten.
Emilia Fahlin bröt loppet och Sara Penton kom i mål utanför tidsgränsen.

Annons
Foto: @facepeeters

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Kaotiska Grand Tours genom historien

Close