Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

29-tummarna erövrar ny mark

Foto: Seb Stott/Immediate Media Dagens vinnande herre körde en 29er från Santa Cruz.

Inom cross country är det numera 29ers som gäller för de allra flesta, och även Jenny Rissveds som länge kört 27,5 har i år synts på 29er. I dag kom nästa kapitel i storhjulingarnas segertåg, vid världscupen i Downhill i Fort William, där både ettan och tvåan i herrarnas lopp (Greg Minnaar och Jack Moir) körde på 29ers, och tvåan i damernas lopp (Myriam Nicole) gjorde detsamma. Det var första gången detta skedde i världscupen, och om vi ska dra lärdom från när 27,5 ersatte 26 så tar det inte lång tid förrän 29 är den nya normen. Den senaste tiden har vi också fått se en mängd olika storhjuliga DH-cyklar se ljuset, och det känns som att vi kanske står mitt i ett skifte.

I övrigt noterar vi från Fort William att Josefine Björkman kvalade som 18:e, vilket är endast två placeringar från att få köra själva finalen. Det allra mest häpnadsväckande med själva finalen var annars att normalt sett överlägsna Rachel Atherton från Trek inte stod som segrare efter loppet. Det har hon annars gjort i 14 raka världscuper, men idag kraschade hon på träning precis innan start och slog axeln ur led, vilket satte punkt för en av de mest hissnande segersviterna inom cykelsporten. Vi gissar att hon snart inleder en ny svit dock, kanske även hon på en ny 29er, vilken lanserades härom veckan.

Annons

 

Tags : 29erdownhill

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Jeppmans fotoskola – Del 2

Close