Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

29+ och heldämpat från Trek

Foto: Dan Milner/Trek
Foto: Dan Milner/Trek

För ett drygt år sedan testade vi en Trek Stache, och blev ganska förundrade över hur man lyckats göra en cykel med så maffiga ostar till däck såpass smidig och lekfull. Vi märkte också att det här lite ovanliga formatet med 29×3.0-däck gav väldigt speciella förmågor tack vare enorm kontaktyta med marken och en väldigt stor diameter som gjorde att däcken rullade över knöligheter på ett synnerligen imponerande sätt.

Nu har man gått vidare med konceptet, och lanserat den heldämpade motsvarigheten Full Stache. Det är en stigcykel med 130 mm dämpning, och en av väldigt få heldämpade 29-tums plushojar. Precis som på den gamla Stache har man strävat efter att behålla smidighet trots stora däck, bland annat genom den annorlunda kedjestagslösningen som medger att man kan ha korta kedjestag på 427 mm när man han mino-linken (för att ändra geometrin) i högsta läget.

I övrigt har cykeln en massa av finesserna som vi också sett på Treks övriga stig och AM-cyklar, som det raka och styva diagonalröret med Knock Block som skydd mot gaffelkronan, RE:aktiv-dämpare (med listig kompressiondämpning som skapar en ”smart” plattform”), APB-länkage (där dämpningen förblir mer aktiv under inbromsningar), mm mm. Man förblir också trogen sin G2-geometri med en gaffel med 51 mm offset som garanterar att cykeln blir lätt att svänga trots en ganska flack gaffelvinkel på 67,4 grader i höga läget.

Annons

Utifrån våra tidigare erfarenheter av 29×3.0-däck, som varit med mindre mönstrade däck än de nya XR4-däcken som sitter på Full Stache, så gissar vi på monumentalt fäste på flera olika slags underlag, och att man kan blåsa på väldigt bra över stökigt underlag utan att det känns som att man tar sig vatten över huvudet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Prylsäsongen i full gång

Close