Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Wetterhall klar för Firefighters

Alexander WetterhallAlexander Wetterhall från det tyska proffsstallet NetApp-Endura är den femte svenska cyklisten, som presenteras i det nystartade svensk-amerikanska Continentallaget Firefighters Upsala CK.

Alexander är en av Sveriges absolut främsta cyklister för närvarande. Han har varit proffscyklist sedan 2008 och tog sin största seger i år när han solovann Ronde van Drenthe. Han deltog i år även i de stora och kända loppen Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix och Amstel Gold Race.

“Med Alexander har vi fått en riktig stjärna i laget, en allround cyklist som även gillar att tävla mot klockan. Det är en helt fantastisk start för vårat lag, att redan den första säsongen kunna ha en cyklist med sådan erfarenhet från de europeiska stortävlingarna med i laget”, säger general manager Göran Mattsson.

Annons

“Efter att jag fått ett sent besked om att jag var tvungen att lämna Team NetApp-Endura, för att lämna plats åt mer kostsamma åkare, så har jag letat kontrakt länge, att så många lag har tvingats lägga ner och att så många cyklister står utan jobb har inte gjort det hela lättare. Därför är jag nu riktigt glad att det äntligen har blivit klart, att jag kommer att fortsätta min karriär, med att tävla för Firefighters Upsala CK under kommande säsong. Riktigt kul med ett lag rotat i Sverige med stora planer och långsiktighet. Jag tror att vi kommer att ha ett lyckat år tillsammans både på hemmaplan och utomlands, då vi sitter på mycket erfarenhet tillsammans”, säger Alexander Wetterhall.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Rise Energy – koffein på ett nytt sätt

Close