Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

CK Hymer knep båda de svenska mästartröjorna i linje-SM

Foto: Svenska Cykelförbundet

Svenska Mästerskapen (SM) i Landsväg Linje 2021 är över för denna gång. Under dagarna två har det bjudits på spurter, spänning och medaljregn.

Fyra guldmedaljer har delats ut efter två spänningsfyllda tävlingsdagar på motorbanan Tierp Arena, Uppsala. De svenska mästarna i seniorklasserna heter numera Carin Winell och Viktor Hillerström Rundh, båda tävlandes för CK Hymer som alltså hade en sensationellt framgångsrik helg.

Annons

“Tierp Arena är en väldigt platt motorbana men vi har kunnat se, i exempelvis herreliten, att det ändå blir en bra tävlingsform. Jag tycker dom bjöd upp väldigt bra till dans. Däremot var det ett väldigt stort startfält och trots att det inte blåste så mycket, blev det ganska många splittringar i klungan. I de andra klasserna, Herr och Dam Junior samt Dam Senior, har det varit ett färre antal startande, vilket kanske skapat lite mindre tävlingskänsla. Men om man bara bestämmer sig så går det att göra skillnad ändå, för det har funnit många möjligheter till bra tävlingar. Det har varit lite skrällar både i Herr Senior och i Dam Senior, så hatten av för dom! Jag tycker det är väldigt positivt att vi har kunnat genomföra våra SM-tävlingar trots att vi haft ett pandemiläge med restriktioner, så all respekt till Upsala CK som gjort det möjligt för oss att kora våra nya mästare”, säger Alexander Wetterhall, Assisterande Förbundskapten, Landsväg, Svenska Cykelförbundet.

  • SM-vinnare Herr Junior 2021: Leo Jacobsson, CK Bure.
  • SM-vinnare Dam Senior 2021: Carin Winell, CK Hymer.
  • SM-vinnare Dam Junior 2021: Alma Johansson, Mölndals CK.
  • SM-vinnare Herr Senior 2021: Viktor Hillerström Rundh, CK Hymer.
    Dam Senior fr.v. Hanna Johansson, Team Jarla CK, Carin Winell, CK Hymer, Alexandra Nessmar, Team Ormsalva AC. Foto: Svenska Cykelförbundet

    Herr Senior fr.v. Richard Larsén, Vincents Cycling Club, Viktor Hillerström Rundh, CK Hymer, Lucas Eriksson, Gånghester CK. Foto: Svenska Cykelförbundet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.