Ultimata Brännemon

27 Nov 2016

Idag var det dags igen för Ultimata Brännemon som börjar bli en fin tradition. Vi har hållit på i ganska många år nu och sedan några år tillbaka kör vi första advent. Det hela började med att vi i dåvarande multisportlaget EGAR kom fram till att det skulle vara ett fint långpass att springa alla spår vid spårcentralen i Brännemon, EKSJÖ i fallande ordning vilket innebär 15, 10, 7,5, 5, 2,1 och 0,8km. Totalt runt 40 km och där de första långa spåren innehåller en hel del ganska tuffa partier. Traditionen driver vi vidare i Outnorth Adventure och några stammisar dyker upp i princip varje år. De senaste åren har vi även infört en MTB-variant där vi cyklar Eksjö cykelklubbs 4 permanenta slingor, vilket också kan bli en ganska tuff utmaning om vädret är kärvt. I år var dock förutsättningarna helt fantastiska, 2 grader varmt, sol och hårt och torrt i skogen. Efter 3 timmars stigcykling var cykeln nästan lika ren som när jag plockade ut den ur garaget.

IMG_8128 IMG_8134 IMG_8137 IMG_8140 IMG_8144

Det var ett ganska stort gäng som samlades vid klockan 10 med lussebullar och pepparkakor som energi för att klara av utmaningen. Huvuddelen sprang och vi var tre som valde att cykla. Evenemanget är ingen tävling och det krävs vare sig anmälan eller anmälningsavgift. Man dyker bara upp och vill man ha en tid så får man se till att ta den själv. Enkelt, utmanande och lättsamt, vilket det kommer att fortsätta vara även nästa år.

Nu är det bara en månad kvar till årets upplaga av Abloc Winter Challenge a.k.a. VinterVättern. Jag har anmält mig och hoppas få möjlighet att testa ett par intressanta värmestrumpor på turen runt sjön.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.