8848 höjdmeter senare

4 Jun 2017

Det gick enligt plan i torsdags och jag lyckades med min everesting. Det mesta funkade faktiskt precis som jag tänkt och efter knappt 20 timmar, 32 mil, nästan 9000 höjdmeter och 160 ggr upp och ner för backen var jag klar.

Här är en länk till en liten intervju jag gjorde i lokalradion morgonen efter.

Det var riktigt kul att köra på hemmaplan. Dels så är det här en backe som jag ofta cyklar på väg till jobbet men framförallt så fick jag besök under dagen. Jag började cykla strax innan 04 och efter bara en knapp timme kom Magnus och cyklade med mig i två vändor. Han tränade innan jobbet och passade på att möta solen i Lövhultsbacken. Besöken fortsatte under dagen och det var väldigt uppskattat. Håkan kom förbi två gånger, Tommy hela tre gånger på cykel, Mattias dök upp på fyrhjuling, Joakim cyklade med mig två gånger med barnkärran i släptåg, Martin kom och hejade, min kära fru kom med pizza och vi åt lunch tillsammans, Thomas bjöd på glass och med bara två timmars cykling kvar stod Christer och Frank och hejade i början av backen. Det var ännu fler som var där och tack allihop för stödet.

IMG_9457 IMG_9459 IMG_9461 IMG_9466 IMG_9467 IMG_9470 IMG_9473 IMG_9474

Det gick faktiskt bättre än väntat. Knäna höll ihop bra, jag hade lite ont ett tag men det var ingen fara. Huvudet funkade utmärkt och jag upplevde det aldrig som speciellt tråkigt. Jag varvade musik, ljudbok och podcasts vilket funkade bra. Jag tog ju med min MTB också ifall jag skulle få problem med racern eller behöva lättare utväxling. Den behövdes som väl var inte utan racern funkade klockrent.

Har ni funderingar på att köra så leta upp en lämplig backe och gört.

Starten har gått för Trans Am Bike Race och ni kan följa trackingen här.

4 kommentarer

Per Larsson 4 Jun 2017

Jag har sagt det tidigare att du är en stor inspirations källa.
Tack

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 6 Jun 2017

  Tack Per.

  Svara
Oskar 4 Jun 2017

Grymt jobbat. Vad var tyngst , den totala cykeltiden eller själva backpassen?

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 6 Jun 2017

  Tack. Det var nog ändå all klättring som var jobbigast.

  Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.