Intressanta fynd på eBay Två gamla par Sidi-skor

14 Feb

En period satt Prylbloggen och sökte på precis allt inom cykel på eBay. Detta var kanske 10 år sedan ungefär. Mången sen natt matades det in sökord på sökord för att kanske-kanske få träff på någon cykeldel eller trivial parafernalia som PB just då hade fått dille på.

Scott Drop In-styren var ett riktigt Sisyfos-arbete. Eftersom Greg himself hade haft ett sådant styre, så skulle banne mig jag också ha ett sådant. Se nedan:

LuzArdiden-620x394

Foto från Touren -90. Den sista gången som LeMond knep slutsegern. Året efter inleddes eran då mannen därbakom i bild – Miguel Indurain – inledde sin dominerande era. Men det är en annan historia.

Styret då? Jo. Jag fick hem den från United States of Amerikas förenta stater. Och la den sedan i ett hörn i källaren. Och glömde bort den. Kanske var det mer jakten som lockade än att nå mål för jakten? Nåväl.

Prylbloggen fick ett infall häromkvällen. Slog in ebay.co.uk för att fönstershoppa lite. Vem vet. Någon kanske säljer ett par NOS Sidi Tecno i storlek 44 för en spottstyver?

Men jag trillade över en massa andra intressanta dojor från Dino Signoris firma med de så karakteristiskt konfettifärgade cykelskorna:

s-l1600

https://www.ebay.co.uk/itm/NOS-Vintage-Sidi-Boots-winter-Cycling-shoes-new-size-42-8-5US-7-5UK-Italian-rare/192454125501?hash=item2ccf28e7bd:g:dvUAAOSwyYZZ4RQ-

Eller den här underbara 80-talsikonen:

s-l1600-1 s-l1600-2

Om minnet vill minnas rätt, så är de här tidiga cykelskorna för mountainbike från Sidi utan någon som helst form av klickfäste-möjlighet under sulan. Enbart för cyklar med klips på pedalerna!

Någon av er därute får köpa dem och garnera sin nostalgihylla med dem…

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.