Härlig MTB-cykling med ishalka och vårkänslor

12 Mar 2016

Idag verkar det som att varenda cyklist har bestämt sig för att tiden är inne att lämna vintersäsongens trainerpass och spinningtimmar bakom sig och istället ta sig ut i skogen och på vägarna. Mitt facebookflöde har fullkomligt svämmat över av cykelglädje över grusfria asfaltssträckor och soliga skogsstigar, äntligen är våren här!

Ett säkert vårtecken med snödroppar i rabatten!
Ett säkert vårtecken med snödroppar i rabatten!

Självklart så ville jag också passa på att njuta av vårkänslor och värmande solstrålar. Jag , Mia och Helena begav oss ut mot skogsstigarna i Lunsen. Vi var medvetna om att det fanns en risk att det skulle ligga kvar en del is och snö i skogen, och det visade sig stämma. Vissa partier var rena isgatan så jag och Helena som körde med odubbade däck fick verkligen en utmaning med att hålla oss på hjulen medan Mia som har varit smart och investerat i dubbdäck kunde trampa på obehindrat. Ett par vurpor blev det för min del när hjulen slirade på isen, cykeln plötsligt försvann under mig och jag på ett ögonblick låg platt på marken, men vi brukar säga att det hör till att få ligga några gånger på varje mountainbikerunda så det var ju inte värre än vanligt! Här och där var stigarna å andra sidan helt torra och snöfria så då passade vi på att öka farten och njuta ordentligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paus vid mysiga Lunsentorpet
Paus vid mysiga Lunsentorpet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var riktigt fint i skogen och det känns ju hur härligt som helst nu när vi har en hel cykelsäsong framför oss! Nu kör vi!

 

1 kommentar

Ingela 12 Mar 2016

Spångest!!!😱😱😱😱

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.