Cala Pi, San Salvador & trötta ben – Mallorca dag 7

6 Apr 2015

Idag var det min sista cykeldag på Mallorca! Därför passade det bra att dagens tur med ConGas-gruppen skulle gå till två ställen som jag inte hade hunnit se än, Cala Pi och San Salvador. Vi kom först till Cala Pi, en sagolikt vacker liten vik med turkosblått vatten och en liten sandstrand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter en kort paus trampade vi vidare österut. Det blåste en hel del men jag kände mig stark och försökte trycka på ordentligt när det var min tur att dra längst fram i klungan. Efter några mil i motvinden kom vi till en lång, seg backe och plötsligt kände jag att krafterna började sina ordentligt. Jag fick trycka i mig både banan och sliskig cola-gel för att inte tappa farten helt. Som tur var så kom vi snart fram till Felanitx där vi tog en kaffepaus i solen innan det var dags för dagens bergsutmaning, San Salvador. San Salvador är en 4.8 km lång stigning med en snittlutning på strax under 7%. Högst upp på berget ligger ett kloster från 1300-talet. Det var en varm & svettig klättring upp till toppen men väl uppe belönades vi med en fantastisk utsikt i alla väderstreck.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter en skön utförskörning skruvades tempot upp rejält och vi körde 1,5 mil i riktigt hög fart. Med skakiga ben kom vi fram till Porreres där vi tog en ordentlig lunchpaus. De sista milen hem hade vi medvind vilket var väldigt skönt. Jag tror inte bara det var mina ben som var trötta efter dagens hårdkörning. 12,5 mil blev dagens runda. Totalt under min vecka har jag hunnit med att cykla ungefär 70 mil, vilken raketstart på årets cykelsäsong! Nu hoppas jag att vårvärmen har kommit ordentligt hemma så det blir fler härliga cykelturer.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.