Wengelin och Rissveds Svenska mästare i sprint

MTB 19 Jul 2014

En stor publik bjöds på soligt väder och fick se tighta och spännande heat när Wengelin och Rissveds såg till att vinna guld uppe vid Hallbystugan i Jönköping när mountainbike-SM startade igång under fredagen.

I damfinalen var det Ida Jansson, Eskilstuna CK, Kajsa Snihs, IK Jarl Rättvik, Jenny Rissveds, Falu CK, och regerande världsmästarinnan Alexandra Engen, Jönköpings CK, som möttes. Ida, som är 15 år och kör på dispens i damklassen, fick en dålig start och var lite efter. Jenny tog starten före Alexandra och så såg det ut hela loppet igenom. Alexandra utmanade på flera ställen men kunde inte gå om. Guld till Jenny, silver till Alexandra och brons till Kajsa som kunde hålla Ida bakom sig.

I herrfinalen var det Matthias Wengelin, SCS Racingteam, Emil Lindgren, CK Natén Säter, Axel Lindh, SCS Racingteam, och Carl Axelsson, Mjölby CK, som möttes och gjorde upp om medaljerna.
I ett fartfyllt och snabbt heat var det Wengelin som drog det längtsa strået och fick guldet. Silver till Emil och brons till Axel Lindh.

På söndag försätter SM-tävlingarna för eliten, vilket kommer bli lite extra prestigefyllt då de flesta av elitcyklisterna inte kommer köra marathon-SM nästkommande helg och XCO-SM på söndag därmed kommer bli den enda längre SM-distansen som det kommer tävlas på.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.