Velothon Stockholm

Landsväg 14 Sep 2015

Ett drygt dygn har gått sedan målgången på den första upplagan av Velothon Stockholm och intrycken börjar så smått lägga sig. En tävling som i sportslig synvinkel var klanderfri fick tyvärr en svagt bitter eftersmak på grund av att ett fåtal inte kunnat hantera sina känslor över att cyklister för en gångs skull tillåtits tävla på avstängda vägar.

Vi har givetvis förståelse för att man i egenskap av bilist kan bli irriterad över avstängda vägar, och informationen till de boende i de ”drabbade” områdena verkar i vissa fall varit bristfällig, men det känns tyvärr inte som en tillfällighet att denna ilska kokade upp under en cykeltävling och inte under till exempel Stockholm Marathon eller något annat evenemang som tillfälligtvis stänger av Stockholms gator.

Nog talat om det negativa, Polisen har via sina Facebooksidor reagerat på ett föredömligt sätt på arga inlägg och tävlingen i sig blev mycket lyckad. Vi har idel hört positiva kommentarer och många har uttryckt en väldig glädje över att äntligen kunna tävla i cykling ”på riktigt”, genom att till exempel kunna flytta sig över vägbanan i kantvind utan att behöva se upp för mötande trafik. Det fina vädret bidrog såklart också till flera leenden.

I proffstävlingen blev det som väntat en klungspurt där slovenska Marko Kump lyckades ta sig först över mållinjen, följd av Daniel Hoelgaard och Grzegorz Stepniak. Bäste svensk blev Jonas Ahlstrand på sjätteplats.

Vi hoppas nu att arrangörerna tar en välförtjänt viloperiod och sedan börjar planera för nästa år. Tillsammans med Tre Berg kan dessa lopp bli viktiga komplement till Vätternrundan och förhoppningsvis inspirera fler att cykla mer och oftare!Velothon_Stockholm_1640

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.