Två OS-medaljörer klara för UNT Bike Weekend

Landsväg 1 Feb

Sedan tidigare är det klart att vi vanliga motionärer kommer att få chansen att mäta våra krafter mot OS-guldmedaljören Jenny Rissveds under Skandisloppet MTB, och idag meddelar arrangörerna att de som föredrar smala däck också kommer att kunna cykla med en OS-medaljör.

Med dubbla OS-silver och fem VM-medaljer blir Emma Johansson deltagande någonting alldeles extra för både deltagare och publik i det klassiska motionsloppet. Shimano LVG Skandisloppet körs 13 maj och är ett landsvägslopp över 167 km och är ett av många lopp som körs under UNT Bike Weekend varje vår.

Emma hade meddelade att höstens VM skulle bli hennes sista stora internationella mästerskap, men knappt hann hon ställa in cykeln i garaget innan hennes lag, Wiggle High5, meddelade att hon kommer att köra ett år till, om en i en annan roll. Framöver kommer fokus i större utsträckning ligga på att vara mentor åt de yngre cyklisterna och hjälpa till i rollen mellan cyklister och lagledning. Den nya rollen öppnar också upp för att hon ska kunna delta på andra typer av evenemang, som exempelvis Skandisloppet.

”Det ska bli jättekul att och köra ett motionslopp utan fokus på tider och placeringar, och det i en stad som är på ordentlig frammarsch och verkligen satsar på cykel och cyklister. Jag kommer också att vara med och titta på andra lopp och aktiviteter under den här härliga cykelhelgen”, säger Emma i ett pressmeddelande.

”I år har jag möjlighet att vara tillgänglig för cykelvärlden på ett sätt jag inte har hunnit med tidigare, och kan jag hjälpa och sporra yngre cyklister på olika nivåer skulle det kännas fantastiskt roligt”, fortsätter hon.

”Vi är naturligtvis både glada och stolta att Emma vill komma och köra Shimano LVG Skandisloppet. Att både Emma Johansson och OS-guldmedaljören Jenny Rissveds, som är klar sedan tidigare, kommer att delta under UNT Bike Weekend känns egentligen inte riktigt klokt. Men detvisar att vår målmedvetna satsning sedan ett par år bär frukt och når ut till allt fler”, säger Morgan Blom, projektledare på UNT Bike Weekend.

”Vi är övertygade om att det här kommer att locka både fler cyklister och publik till Uppsala i vår och hoppas självklart att mediebevakningen av vår cykelhelg kommer att ligga på en helt ny nivå i år. Jag vill samtidigt passa på att tacka Världsklass Uppsala som varit med och gjort det här möjligt”, avslutar han.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.