Thule EasyFold – smart cykelhållare till bilen

Övrigt 20 Aug 2013

 

Thule Foldable

Att kunna ta med cykeln på bilen är ett måste om du inte bara vill träna hemma. Många använder sig av cykelhållare som du kan köpa för några hundralappar på lågprisvaruhuset, men som du säkert redan vet så är de både olagliga att köra med (du skymmer såväl lampor som nummerplåt) och dessutom sitter inte din dyrgrip speciellt säkert. Riktiga cykelhållare har tidigare varit både klumpiga och skrymmande. Men nya EasyFold ändrar på det. Stället är både enkelt att montera och ännu enklare att ställa upp cyklarna på. Stället rymmer två cyklar och du kopplar enkelt in sladden till de inbyggda lamporna. Längst bak finns också fästen för en extra nummerskylt. Både stället och cyklarna låser du fast med de inbyggda låsen.

Är det enkelt att montera stället på dragkroken så är det ännu enklare att fästa cyklarna på stället. På bara någon minut sitter cyklarna fast och därefter rör de sig inte en millimeter, även om du skulle behöva panikbromsar eller har acceleration som en F1-bil.

När du inte behöver ha cykeln med dig fäller du enkelt ihop hållaren och lägger den i bagaget där den inte tar mycket mer plats än en karbinväska (61x37x67 cm).

Ytterligare en smart funktion är att du enkelt kan fälla bak hela stället så att du kommer in i bagageluckan utan att behöva montera av cyklarna.

Prislappen ligger en bra bit över vad du betalar för lågprisställen, men kvaliteten och säkerheten är så mycket bättre än att vi knappt ens skall nämna dem i samma mening, men räkna med att betala runt
5 000 kronor om du vill att din cykel skall åka fint i till tävlingarna.

2 kommentarer

Henrik S 28 Aug 2013

Men denna blir inte lagligare. Skylten är skymd. Du får inte flytta skylten och du får inte beställa en extra. Vad är lösningen?

Svara
Daniel Evaldsson
Daniel Evaldsson 30 Aug 2013

Varför skulle du inte kunna beställa en ny skylt och sätta på stället. Beställs hos Transportstyrelsen för 90 kronor.
http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vag/Fordon/Registreringsskylt-och-bevis/

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.