Rafflande uppgörelse i damklassen Resultat Cykelvasan Dam Elit 2016

MTB tävlingsnyheter 13 Aug 2016

För åttonde gången i ordningen avgjordes idag Cykelvasan, och efter de senaste årens spurtdebackel fick nu Dam Elit för första gången en egen start. 07:30, 45 minuter före herrarna, lämnade de Berga By för att på ett rättvist sätt göra upp om segern på väg mot målet i Mora.

Det gick fort från början och framför allt var det juniorvärldsmästarinnan i XCO, Ida Jansson, och svenska mästarinnan i långlopp, Jennie Stenerhag, båda tävlandes för Falu CK, som satte tempot. Att Janssons form var strålande visste vi sedan VM i Nove Mesto, medan Stenerhags var något mer osäker eftersom att hon nyss kommit tillbaka från en revbensskada.

Vid passeringen i Eldris, den sista innan målet i Mora, var Stenerhag och Jansson tillsammans, 1:04 före Felicia Ferner (Borlänge CK) och med ytterligare en minuts lucka ner till fjärdeplacerade Nellie Larsson (CK X). Tätduon började dock att taktikköra, varpå Ferner snabbt plockade in 20 sekunder.

Genom en långspurt lyckades Jennie Stenerhag att lämna klubbkamraten bakom sig, och kunde därmed sträcka armarna i skyn för att fira sin tredje seger i Cykelvasan, 15 sekunder före en nöjd Ida Jansson. Felicia Ferner nådde aldrig fram och rullade imål 59 sekunder bakom Stenerhag.

”Det känns helt fantastiskt verkligen, det här var skönt”, sa en sprudlande glad Jennie Stenerhag efter målgång. ”Det har känts bra hela loppet och jag kände mig stark, men jag har aldrig spurtat mot Ida innan så det var lite nervöst. När vi gick över näst sista bron tappade Ida lite och då kände jag att jag måste försöka att rycka, det höll och vilken känsla att få rulla in ensam på upploppet!”

Preliminära resultat hittar du här.

Jennie-Stenerhag

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.