Medaljer till Danmark under VM på bana

Bana 27 Feb 2013

Ban-VM i Minsk har under veckan avgjorts med Danmark som enda Skandinaver på plats. Med ett ungt lag kom det med hopp om medaljer efter sommarens stora OS guld i London av Lasse Norman Hansen. Veckan resulterade i två VM medaljer för cykelnationen, våra grannar, Danmark.

Under veckan har världsmästerskapen i bancykling avgjorts i Minsk, Vitryssland. Sverige hade inga representerade, enda landslaget från Skandinavien var Danmark. Med ett ungt lag åker de hem med två medaljer av valörerna Silver och Brons.

Under torsdagen kördes Team Pursuit på 4km, där kör man i ett lag om fyra mot klockan för att få bästa tid. Först kval och sedan brons final och guld final. Danmark lyckades med sina ryttare; Rasmus Quaade, Lasse Norman Hansen, Casper Folsach och Mathias Möller Nielsen, ta sig till bronsfinal där de slog till med en tid strax under 4 minuter och vann en fin bronsmedalj. Detta är samma lag som vid OS i London tog en femteplats i samma disciplin.

Under fredag och lördag kördes den gren som är bancyklingens mångkamp, Omnium. Här kör de tre discipliner under fredagen och tre under lördagen. Lägsta platssiffra totalt efter sex grenar vinner. Den 21 åriga Dansken Lasse Norman Hansen som i somras vann U6 Cycle Tour i Tidaholm och tre veckor senare tog hem OS guldet i Omnium i London var under båda dagarna med och slogs om medaljerna på detta VM. Med 1000m tempo som sista gren var den unga Dansken näst intill säkrad en medalj då han låg på 19poäng efter Australiensaren Gleen O’Shea och Nya Zeelands Aaron Gate som båda låg på 17p. Bakom dessa låg närmsta på 33p.

Med en andra plats på sista grenen bakom Gate vann Lasse N. Hansen en silvermedalj för Danmark efter att O’Shea fått 5p.

Bilder från www.cyklingdanmark.dk

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.