Idag startar Sunshine Cup på Cypern

MTB tävlingsnyheter 26 Feb 2015

Sunshine Cup på Cypern är en av de mest kända tävlingarna i UCI Mountainbike Series och har arrangerats sedan 1997. Sunshine cup består av en serie av enskilda tävlingar och först ut är etapploppet ”Afxentia Stage Race” som troligen är det äldsta etapploppet på MTB i Europa. Tävlingen har fått sitt namn efter nationalhjälten Grigoris Afxentiou som dog 1957 under frihetsstriderna på Cypern mellan 1955-1959.

Den andra tävlingen i Sunshine Cup avgörs vid Amathounta Limassol och är en klass 1 tävling i UCI:s kalender.

Antalet deltagare i cupen har ökat för varje år och under de senaste åren har över 100 elitcyklister från 25 länder deltagit årligen.

Cupen lockar många duktiga cyklister till en liten tjuvstart på säsongen och i elitklasserna finns flera cyklister med riktigt fina meritlistor.

Afxentia inleds alltså idag med en 5,7 km lång tempoetapp med individuell start.

I startlistan har vi hittat sex svenska herrar och en dam (med reservation för eventuella missar).

Störst chanser till en framskjuten placering tror vi att Matthias Wengelin, SCS Racing Team har, men vinterns mästare på fatbike, Emil Linde kommer säkert att vilja vara med och slåss om titeln som bästa svensk. Bakom dessa två finns outsiders som Jesper Andersson, Team Corratec Sweden, Axel Lindh, SCS Racing Team, Max Hellstadius, Varbergs MTB samt Dennis Wahlquist, Allebike XC.

I damernas lopp försvaras de svenska färgerna av Felicia Ferner, Borlänge.

Vi hoppas kunna återkomma under de närmaste dagarna med både resultat, kommentarer från cyklisterna och bilder från Cypern.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.