Dramatiskt i cykelcross-VM, och snart dags för svenskarna

Cykelcross 28 Jan 2017

Dramatiskt i damer elit

Under den första dagen av cykelcross-VM i Bieles i Luxenburg så lyckades belgiskan Sanne Cant för första gången vinna ett VM-lopp mot sjufaldiga världsmästarinnan och legenden Marianne Vos från Nederländerna. Det var ett dramatiskt lopp, där ingen av de två helt undslapp bekymmer – Vos hade kedjestrul och Cant fick bita i gräset (leran) på den mycket luriga banan. Vos gick in på sista varvet i ledning, men under sista varvet växlade ledningen flera gånger innan Vos fick ge upp strax innan spurten, och någon sekund bakom se Cant höja armarna mot skyn.

Foto: Tim de Waele
Foto: Tim de Waele

Imorgon dags för svenskarna

De svenska deltagarna David Eriksson och Henrik Jansson gör sitt lopp i U23-klassen imorgon (söndag) kl 11.00, och det loppet kan man följa på UCI Channels sändning här. Den mesta av snön som låg på banan verkar vid detta laget bytts ut mot ett tunt lager lera, men annars kan man tänka sig att de båda svenska herrarna skulle känna sig mer hemma med lite snö och kyla än många av konkurrenterna. Låt oss hoppas!

Ovisst inför herrelit

På väldigt många lopp i herrelit-klassen är det holländaren van der Poel och belgaren van Aert som i ensam ledning gör upp om vinsten, men herrarnas lopp kl 15.00 imorgon (som också streamas på UCI Channel här) är mer ovisst. I förra veckans världscup såg van der Poel ut att ha drabbats av riktigt risig form, och van Aert var inte ens där på grund av känningar i ett knä. Inför morgondagens lopp finns det också extra spänning i luften, eftersom insinuationer om varför van Aert egentligen inte var där verkar ha lett till dålig stämning i det främre startledet. Räkna alltså med vassa armbågar!     

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.