Danny MacAskill släpper nytt

MTB 11 Okt 2016

Cykelkonstnären Danny MacAskill har gjort det igen. Släppt en ny, fantastiskt bra film alltså. Skillnaden mot de tidigare är dock att han denna gång kör på en vanlig mountainbike, istället för en lite mer lätthanterlig trial-cykel. 

Wee Day Out, som filmen heter, är den sjätte i raden av snygga filmproduktioner från Red Bull med den skotska cyklisten, och den här gången får vi följa med honom på en tur genom hans hemland där han gör några tricks vi aldrig tidigare sett (eller vad sägs om att cykla uppe på en rullande höbal, eller att göra en bakåtkullerbytta nedför ett drop?).

”Även fast jag håller på med en väldigt onormal typ av cykling ville jag göra en video som den vanliga cyklisten kan relatera till. Alla har vi till exempel någon gång kört genom en vattenpöl som visat sig vara lite djupare än vi trott, det råkar bara vara så att i filmen är den där pölen typ en meter djup… Jag ville göra en film på min mountianbike igen och ge mig själv lite kreativ frihet, ha en kul dag ute på cykeln och få till en väldigt lättsam stämning”, säger MacAskill själv om filmen.

Wee Day Out finns att beskåda på Red Bulls hemsida, och från och med imorgon (onsdag) även här på deras youtube-kanal.

Läs mer: Se Danny MacAskills nya film Cascadia

 

Gör det här om du kan! Foto: Red Bull Media House
Gör det här om du kan! Foto: Red Bull Media House

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.