Dags för Bockstensturen

MTB 29 Aug 2014

Det börjar dra ihop sig i Långloppscupen och imorgon avgörs cupens längsta deltävling, Bockstensturen, som mäter hela 100 km.

Bockstensturen är ett av de äldsta loppen i cupen och första upplagan kördes redan 1995, då lockade backarna utanför Varberg cirka 200 cyklister, idag är redan en bit över 1000 cyklister anmälda. Under de första 10 åren var loppet just 100 km långt, för att efter stormen Gudrun kortas ner något, men i år kör man alltså hela banlängden igen och lagt till några nya kilometer härligt skogsvägskörning genom de trolska och magiska lövskogarna.

Arrangören meddelar att tävlingsområdet klarat sig fint från de översvämningar som drabbat Halland de senaste veckorna och banorna ska vara lika fina och härliga som vanligt.

I startlistorna hittar vi bland annat totalledaren i cupen, Fredrik Eriksson, men räkna med att han kommer få tuff konkurrens då endast Micke Flockhart saknas i startlistorna bland de som ligger topp 5 i cupen. Räkna inte heller bort Alexander Wetterhall som var trea senast på Finnmarksturen och länge låg med långt fram på Cykelvasan.

På damsidan gör Varbergscyklisten Åsa Erlandsson en intressant comeback i Långsloppscupen. Åsa som kört en del internationellt kommer säkert inte att släppa taget om framför allt Jenny Stenerhag och Emmy Thelberg som är de två som ligger bäst till i cupen av de sex anmälda tjejerna.

Allt Om MTB kommer att ha sin duktiga fotograf Valentin Baat på plats, så räkna med att få se en hel del läcka bilder från loppet i början av nästa vecka.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.