Race report: World Cup Sprint Denmark

16 Maj 2014

Sådär, då är världscupcirkusen igång igen. Första rundan går kring Helsingör i Danmark och idag avgjordes första distansen, sprinten.

För min del gick det både bra och dåligt. Jag startade tredje först, vilket är en liten nackdel eftersom man då inte kan dra nytta av de spår som bildas när flera har tagit samma vägval.

Fakta

Längd: 7 km (fågelvägen)/ 9,38 km (åkväg)

Medelpuls: 187 (91 % av max)

Maxpuls: 195 (95 % av max)

Medelhastighet: 19,2 km/h

Maxhastighet: 37,7 km/h

WCDanmarkSprint

 

Här ovan finns mina vägval, kanske inte helt enkelt att följa eftersom jag körde på samma ställen flera gånger, men man ser i alla fall de stora dagen. Som den uppmärksamme kanske noterat så är spåret till kontroll nummer 9, 20, 21 och framförallt 25 inte helt optimalt… Missen till nian berodde på att kartan inte stämde där, men de andra bommarna var helt mitt eget fel. Till 25an försvann det väldigt mycket tid och hade det inte varit för den så hade loppet varit klart godkänt, nu var det väl på gränsen.

Desto mer nöjd är jag med vägvalet till kontroll 23 och att jag hade bra fart i slutet jämfört med de andra svenskarna. I slutändan tror jag att jag slutade 53a, över fem minuter efter. Det är inte direkt något att hänga i hjulgranen, men jag hade otroligt kul på banan och blev trött så det räckte och blev över.

I övrigt är Danmark precis som det brukar vara. Det var pölsegryta till middag igår, vädret är rätt gött och folk parkerar som danskar. Nu laddar vi om till morgondagens lopp, en aning längre då och dessutom masstart.

MTBO WC1 Danmark - 4 MTBO WC1 Danmark - 13

Hungrig efter målgång/Fokuserad innan start. Foto: Peter Alvarsson

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.