Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Träningstips

Vi startar klubb – Allt Om MTB CF

Vi startar klubb!

Om du inte redan hunnit se det i våra tidningar så kommer det nu också på webben! För att kunna ge ännu mer tillbaka till er läsare har vi startat två föreningar, Cycling Plus CF och Allt Om MTB CF, som du helt gratis kan bli medlem i.

Upplägget är enkelt: det enda du behöver göra för att bli medlem är att klicka här, fylla i registreringsformuläret med dina uppgifter och uppge koden som du hittar på näst sista uppslaget i senaste numret av papperstidningen. Efter det är du alltså medlem i en klubb ansluten till Svenska Cykelförbundet och kan därmed till exempel söka tävlingslicens genom oss och representera föreningen på motionslopp och tävlingar. Utöver de rent tävlingsmässiga bitarna kommer du också att kunna ta del av erbjudanden, vinna startavgifter till ett antal utvalda tävlingar och lopp och inom kort även kunna köpa kläder från vår kollektion till ett förmånligt pris.

”Jag siktar på att köra sju av deltävlingarna i långlopps-cupen, hela den svenska cyclocross-cupen och finnas med på ett gäng landsvägslopp förutsatt att jag håller mig frisk och hel”, säger Anton Persson som kommer vara en av de mest aktiva i föreningarna från redaktionens sida. ”På en del av de tävlingarna kommer man att kunna komma till mig innan start och hämta ut en goodiebag. Innehållet kommer att variera, men det kommer vara användbara saker som slangar, bars och annat man kan ha nytta av under loppet”, förklarar Anton.

klubb
”Efter målgång får man gärna komma förbi och prata lite om hur loppet gick och det är inte omöjligt att det kommer att bjudas på en kopp av Jeppmans goda kaffe. Jag hoppas att vi kan bli ett gött gäng och ser fram emot att lära känna er läsare. Man tänker inte så mycket på det, men att köra i likadana kläder ger en väldigt stark känsla av tillhörighet och gemenskap. Man hälsar liksom utan att ens tänka på det och offrar sig lite extra på tävlingsbanan om man ser en i likadan tröja som behöver lite draghjälp eller några uppmuntrande ord”, fortsätter Anton.

Även Henrik Hågård är taggad på att komma ut mer på fältet. ”Det var något år sedan jag stod på en startlinje nu, men jag känner hur det kliar i tävlingstarmen. För mig är det en perfekt inspirationskälla under vinterträningen, det går att pressa sig själv lite extra när man föreställer sig hur man nålat fast nummerlappen och står redo för start med alla medtävlande runtomkring sig”, menar han.

Ett sätt att ge tillbaka

Annons

”Cykelmässan är ett sätt, att starta en klubb är ett annat”, säger Andreas Björck, marknadschef på Dohi Publishing, om hur vi som tidning kan ge tillbaka ännu mer till läsarna. ”Det finns många som av olika anledningar inte kan eller vill vara med i en klassisk förening, de hoppas vi kunna hjälpa in i sporten eftersom man i vissa fall måste ha en tävlingslicens och då vara medlem i en cykelklubb. Det är en tröskel vi hoppas kunna sänka. Men givetvis måste man inte ha tävlingslicens, du är såklart lika välkommen om du bara vill ha ett trevligt gäng att träffa och representera en klubb istället för en ort eller ett företag på motionsloppen”, berättar han.

”Till en början kommer verksamheten i huvudsak att kretsa kring närvaro på tävlingar och motionslopp, men på sikt vill vi utveckla klubben till att innehålla mer än så”, säger Anton Persson. ”Min förhoppning är att vi framöver kommer att anordna till exempel träningshelger, föreläsningar och andra roliga event. Vad sägs om en startgrupp i Vätternrundan eller kanske en träningsresa till ett soligare land, guidad av någon duktig svensk cyklist? Vi får givetvis ta ett steg i taget, vi startar från en ganska enkel nivå, men vi har gott om ambitioner med det här!”, fortsätter han.

Så, vad väntar du på? Låt 2016 bli året du representerar Cycling Plus CF eller Allt Om MTB CF och har roligare än någonsin!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.